Op weg naar een nieuwe wereld

-5

 

We leven in een complexe, chaotische, hectische stress wereld. Ik zie in onze maatschappij zoveel stress, zoveel haast. En zoveel angst. Gespannen lichamen die doen, handelen, plannen, jagen, denken, denken. Ik noem dat gestoord.

Iedereen is bezig om in de toekomst te komen. Men bereidt zich daar dag in, dag uit op voor.

Via school. Je moet naar school. Waarom? Omdat je moet leren. Waarom? Omdat je een diploma moet halen. Waarom? Om kans op werk te krijgen, later. Waarom? Omdat je geld moet verdienen.

Via werk. We moeten beter, sneller, anders. Plannen maken, de concurrenten verslaan anders gaan we zelf ten onder. We moeten geld verdienen, meer geld verdienen, opzij, laat me door, ik moet.. ik moet.. ik moet nog.. geen tijd..

Lief mensenkind, het leven, jouw leven, is gereduceerd tot leren. En na het leren heb je werken. Dat is de wereld. Dat is wat je waarneemt als je naar je eigen leven kijkt. Dat is wat je ervaart in je lichaam. De weg is uitgestippeld; die kant op. Door de gehaktmolen van de standaardisatie van de mens. We zijn allemaal verschillend maar allemaal hetzelfde pad. En als je niet mee kunt tel je eigenlijk niet mee. Het is een vijandige wereld waarin iedereen angstig vecht om zijn bestaan. Financieel, fysiek, emotioneel. In veel ogen is het licht gedoofd. Het is niet gemakkelijk om in deze wereld te leven. Je zult je alleen voelen, verveeld op zijn best, verscheurd op zijn slechts.

Toch zijn dit machtige tijden. Er is nog nooit zoveel bewustzijn geweest op aarde als nu. En dat bewustzijn verovert steeds meer terrein. Mensen worden wakker. Ze zien opeens wat ze er voor niet zagen. Ook niet toen het pal voor hun neus stond. Nu wel.

Als je al het valse om je heen ziet dan zie je dat je in je eentje die wereld met zijn systemen en bouwwerken niet kunt veranderen. Daar ligt ook niet het werk.

Als je het valse om je heen hebt gezien dan herken je dat alles wat je buiten je ziet, ook binnen in je zit en leeft. De spanning, woede, jaloezie, trots, haat, onzekerheid. Dat valse in jezelf zijn de emoties en het denken, die samen een hele persoonlijkheid hebben gevormd. Als je gaat zien wat vals is dan ga je ook zien wat echt is en dat is het begin van gewaar zijn, van werkelijke intelligentie, van het gaan ervaren van een diepe liefde in jezelf. Het gaat misschien langzaam maar er komt meer ontspanning, meer rust en vrede in je lichaam. Dat is een geweldige ontwikkeling. De omgeving verandert niet meteen mee. Alles in de wereld kost tijd. Hoe meer je in je eigen lichaam ziet en ervaart dat er een verschil is tussen de persoonlijkheid en wie jij werkelijk bent des te meer je omgeving zal veranderen. Langzaam maar het gebeurt.

Dan zul je een licht zijn in jezelf, voor jezelf en daarmee ook voor de wereld. Die mogelijkheid is nu op aarde. Die is er nooit zo geweest. Daarom zijn dit machtige tijden.

We zijn op weg naar een nieuwe wereld.

Advertenties

One thought on “Op weg naar een nieuwe wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s