Een nieuwe wereld: kritieke massa en effectieve micro-organismen

cropped-dscf6872.jpg

Ik zie dat er steeds meer mensen zijn die opkijken uit hun gangbare leventje en zien wat er werkelijk aan de hand is. Er komt steeds meer bewustzijn de aarde op en dat is prachtig.

Nieuw bewustzijn
David Icke noemt dat de “truth vibrations”. Hij zegt dat de wereld op dit moment het strijdtoneel is van deze twee machten die ook in ons lichaam woeden: ‘me’ (liefde) en ‘myself’ (persoonlijkheid/mind).

Kritische massa
Omdat er meer bewustzijn is bij de massa dan ooit te voren zou het kunnen dat er een kritische massa bereikt wordt waarna de energiebalans om zou slaan, dit maal in de goede richting. Hierbij gaat het waarschijnlijk om het aantal mensen dat bewust is en actie wil/durft te ondernemen. De kritische massa is het minimaal aantal mensen dat nodig is om een kettingreactie in het bewustzijn te genereren.

De kritische massa is van veel factoren afhankelijk. De fysieke toestand waarin mensen verkeren, hun omstandigheden, hun stress niveau, de mate waarin ze drive hebben om wakker te worden, of ze moedig zijn of niet etc. Ik heb geen idee waar de kritische massa op aarde zou liggen bij de mensheid. Ik weet wel dat ze er is. Bij aantallen mensen? Bij de hoeveelheid bewustzijn met de bijbehorende energie?

Het woord kritische massa komt uit de kernsplijting. De kritische massa of kritieke massa is de minimale hoeveelheid splijtbaar materiaal dat nodig is om een nucleaire kettingreactie op te wekken en in stand te houden.

In hoeverre een kernreactor in staat is een nucleaire kettingreactie op te wekken is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de hoeveelheid deeltjes die er gemiddeld door kernsplijting worden gevormd uitgaande van 1 deeltje. Dus als je 1 deeltje hebt en je splijt dat, hoeveel deeltjes komen er dan vrij? Bij kernsplitsing ontstaan er uit bijvoorbeeld 1000 deeltjes 1010 deeltjes.

In de kernfusie gebruikt men de vermenigvuldigingsfactor k om deze toename aan deeltjes aan te geven. In het voorgaande voorbeeld is de factor k groter dan 1 namelijk 1,01 want het aantal deeltjes neemt toe.

Nu is het wetmatigheid bij kernfusie dat wanneer k kleiner is dan 1 er geen kettingreactie ontstaat. 1000 deeltjes worden na fusie dan bijvoorbeeld 980 deeltjes. En die 980 deeltjes worden vervolgens 950 deeltjes en zo verder.

Kernreactie op aarde gaande
We kunnen vaststellen dat op aarde een kernreactie aan het plaats vinden is. Er komen daadwerkelijk steeds meer mensen bij die wakker aan het worden zijn of zijn. En dat is een geweldige ontwikkeling. De toekomst zal uitwijzen wat er gebeurt.

Ieder individu telt
Wij zijn het, in het nu, in dit moment die dat mede bepalen. En ieder individu is er een. Ieder individu is van groot belang omdat ieder individu (die je als een deeltje in een kernsplijting kan zien) zichzelf dus kan vermeerderen. Want niet alleen het aantal deeltjes neemt toe maar ook het aantal kernsplijtingen. Het is een niet te stoppen proces.

Op deze manier is het naar mijn idee ook gegaan en gaat het door; het aantal mensen dat wakker wordt neemt alleen maar toe. Het neemt niet meer af.

Opvoeden zo belangrijk
Dat maakt het opvoeden nu zo van essentieel belang. Ieder kind dat op aarde leeft en weet wie het is, is er een. Het is mijn ervaring dat negatieve krachten geen weerstand hebben op het moment dat het bewustzijn er op schijnt.

Aan ons de taak het bewustzijn van onszelf en dus onze kinderen te versnellen en daardoor te vergroten. In deze gestoorde wereld is dat een uiterst zinvolle en dankbare taak. En hoe vaardiger we worden des te heerlijker het leven wordt. Elk moment dat de destructieve werking van de mind ontmanteld wordt is een fijn moment en ook hier geldt; alle momenten erna zijn structureel beter dan de momenten ervoor.

Effectieve micro-organismen
Een andere manier om naar hetzelfde te kijken is de werking van effectieve micro-organismen te bestuderen. In de wereld van de micro-organismen is er een kleine groep dominante “effectieve” micro-organismen en een kleine groep dominante “schadelijke” micro-organismen en een overgrote meerderheid opportunisten, die nog beide kanten op kunnen. Er is een voortdurende strijd tussen beide groepen om de macht.

Dominantie principe
De overige miljarden micro-organismen wachten gewoon af wie van beide groepen de overhand krijgt en dan passen ze zich aan en volgen of imiteren de overwinnaar of de leider. Dit noemen ze het dominantie principe. Ik constateer dat op de aarde een kleine groep figuren tracht de massa te onderdrukken en dat er een kleine groep mensen wakker is en probeert de vrijheid op de aarde te bewerkstelligen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit echt zo werkt, ook bij mensen en hun ideeen: http://phys.org/news/2011-07-minority-scientists-ideas.html

De komende tijd zal helder worden wie de strijd om de macht gaat winnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s