‘Jij stinkt. Ik wil niet naast je zitten’

foto

Nou kom ik uit een schoolverleden waar je ook niet vrolijk van wordt maar wat men tegenwoordig aan malligheid verzint om een ander af te zeiken in de schoolbanken is wat mij betreft volstrekt van god los. Jonge kinderen die elkaar onder druk zetten om deodorant te gebruiken. Op een dag stapt een kind dampend en walmend onze huiskamer in.

‘Wat een pittige geur ruik ik. Gebruik jij soms deo?’
Rode blos verschijnt op de wangen. ‘Ja’.
‘Waarom dan?’
‘Omdat ze op school anders zeggen dat ik stink. En dan willen ze niet naast me zitten’.
‘Oh? Is dat echt zo? Je bent pas 9!’ Ik ben er wat stil van.
‘De hele klas gebruikt het’.
‘Nee, dat meen je niet! Waarom dan in vredesnaam. Jullie zweten niet eens op die leeftijd’.

Het kind knikt en lijkt wat opgelucht maar ook wat verward. Het haalt de schouders op, beetje meewarig. ‘Ik weet het ook niet’.
‘En wat vinden je ouders er van dan?’
‘Mijn moeder koopt het voor me.’

Ik ben als een strijkplank achterover geslagen. ‘Serieus??’ Ja, want moeder wil niet dat het kind gepest wordt op school. Oh mai..wat een wereld. Natuurlijk wil die moeder niet dat haar kind gepest wordt op school. Geen enkele moeder wil dat. Het past niet, het mag niet, je wilt het niet meemaken. Het is zo onjuist, dat pesten. Je wilt je kind veilig weten. Jeetje… jeetje… ik ben er stil van..

‘Hoe gaat dat dan in de klas? Wat zeggen ze dan? Wat doen ze? Je stinkt helemaal niet dus hoe komen ze erbij?’ Het gebeurt bij de gym. Als je dan die bus met insecticide niet uit je tas tovert ben je de jaap. ‘Dan weten ze het’.

Lang nadat het gesprek in het niets is weggestorven beweeg ik mij nog zoemend door de ruimte. Jeetje..wat een waanzin. En de ouders hebben er geen antwoord op dan hun kind te leren zich te onderwerpen aan de groepsterreur..

Wat emotioneel, spiritueel absoluut ongezond is. Je kind leren en het daarin ondersteunen, te buigen voor terreur is het kind trainen slaafs te zijn. Je kweekt een slaaf. Het verliest het contact met zijn essentie, met liefde en zal het ongeluk in gaan, nog meer dan het nu heeft gedaan en ervaren. Je jaagt het kind het waarachtige leven uit, de mindfuck in. Wat maakt dat ouders dit doen?

Ook voor het fysiek is het een toestand om onder druk dit soort chemische stoffen op te moeten nemen. Ik ben gestopt met het gebruik van deo’s toen ik las wat een chemische troep er in zit. Aluminium bijvoorbeeld. Het actieve ingrediënt van de meeste deodoranten is aluminium of een afgeleide daarvan, zoals aluminium-sulfate. Deze chemicaliën worden toegevoegd om opgenomen te worden door de huid.

Aluminium is een metaal. Wie wil er metaal in het lichaam van je kind. Het is giftig! Wetenschappers stellen dat aluminiumverbindingen in deodorant de kans op het krijgen van borstkanker vergroten. En Alzheimer. Bij autopties worden hoge concentraties aluminium in de hersenen aangetroffen bij overledenen die aan deze ziekte leden. Eng. En spuitbussen voor kinderen zijn helemaal eng. Dan ademt het kind het ook nog eens in en bereikt het nog sneller de hersenen.

Het is zomaar een dag als ik uit het raam kijk, verder mijmerend over kinderen, terreur, onderdrukking en gifstoffen die onze essentie van mensheid down brengen.

foto

Referenties:

Exley, C. “Does antiperspirant use increase the risk of aluminium-related disease, including Alzheimer’s disease?” Mol Med Today, 1998;4(3):107-109.

Flaten, T.P. “Aluminium as a risk factor in Alzheimer’s disease.” Brain Res Bull, 2001;55(2):187-196.

Graves, A.B., et al. “The association between aluminum-containing products and Alzheimer’s disease.” J Clin Epidemiol, 1990;43(1):35-44.

-Public Health Reports, Nov-Dec 1993 v108n6p798(2)

-The University of California, Berkeley Wellness Letter, April 1993 v9n7p1(2)

Advertenties

6 thoughts on “‘Jij stinkt. Ik wil niet naast je zitten’

  1. Zo herkenbaar, mijn oudste wil ook deo en een mobiel omdat anders sociale uitsluiting dreigt. Ik wil mijn kind niet blootstellen aan aluminium en straling en houd voet bij stuk. Mijn kind vind mij een een domme antroposofische idioot die buiten de maatschappij leeft. De meerderheid weet heus wel wat goed is.

    • Mijn kinderen hebben ook geen mobiel en krijgen die ook niet. Er zijn ontiegelijk veel ouders die dit allemaal niet willen maar zwichten onder druk van hun kind en dat wat algemeen aanvaard is. Het vraagt om een nieuw opvoedparadigma waar de relatie tussen ouders en kind nog belangrijker wordt. Anders komt het kind in de klem. Het voelt zich niet geaccepteerd op school omdat het niet tot de peer group behoort en het voelt zich niet thuis bij de ouders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s