En dan is alles ineens stil

Autumn light 3 kopie
Stilte
Na een aantal maanden met van alles tegelijk bezig geweest te zijn, is er opeens een grote daverende stilte.

Onwennig
Jan en ik kijken wat onwennig om ons heen. Niets meer te doen? Niet ergens een workshop die dringend georganiseerd wil worden? Niet ergens een brief die we vergeten zijn?

Ik kijk in mijn schrijfblok waar alle activiteiten in staan die we moeten afhandelen om tot succes te komen. Het is een lange lijst. Ik zou aan de meeste nu kunnen beginnen. Ware het niet dat er geen energie is. Geen impuls. Niks. Alleen die stilte.

Niets doen is essentieel
Het zijn dit soort momenten die ons leren dat het totale niets doen even belangrijk is als het in de actie zijn. Soms zijn deze momenten zelfs belangrijker omdat binnenin ons iets aan het rijpen is. Geen idee wat maar we moeten het beschermen tegen de gedachte dat we ‘nu toch wel iets moeten doen, anders..’

Er gewoon maar zijn
Het is een groot goed, dat niets doen. Er gewoon maar zijn, ook als ondernemer. Om te voelen dat er dingen aan het ontstaan zijn van binnen, zonder dat nog duidelijk is, wat. Om af te dalen in die rust, die overweldigend prettig is. Om te weten dat we dit 100% kunnen vertrouwen.
We kijken uit het raam, zijn samen met de kinderen, luisteren naar muziek. De zon schijnt, je zou naar buiten willen. Maar 1 voet buiten de deur en die is meteen afgevroren.

Misschien is het vanmiddag warmer en gaan we naar het bos. We zijn tevreden en dankbaar.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s