Waarom is de titel van jullie boek zo negatief? (1)

Opvoeden-72De wereld is niet alleen maar negatief, er is ook veel liefde
Helemaal waar. Er is ook liefde. Zonder liefde zou alles sterven hier op aarde. Liefde is leven. Dat leven is echter onderdrukt door de negativiteit. Ons doel is ons leven daarvan vrij te maken.

Daarom is de ondertitel ook: ‘Hoe haal en houd je de negativiteit uit jezelf, je relatie en je kind’. Onze ervaring is dat er maar 1 manier is om tot innerlijke vrijheid te komen: het verwijderen van de negativiteit in ieder moment. Dat is de enige effectieve manier om liefde vrij te maken.

Een graadmeter om te zien hoe vrij je bent, is te kijken naar je omstandigheden. Heb je veel problemen, dan heb je veel mind aan het werk in je lijf en dus in je leven. In ons boek vertellen wij hoe wij van heel negatief naar neutraal zijn gekropen en van daaruit naar tevredenheid, rust, dankbaarheid, scheppingskracht, liefde. Voor ons was dat hard werken. Voor anderen (Eckhart Tolle) was het eenvoudig.

Als er veel mind is, zijn er veel problemen. Of weinig problemen maar een paar fikse. Als er veel mind is en weinig bewustzijn/liefde dan is er ongeluk. In welke vorm ook.

Zo binnen, zo buiten. Dit geldt alleen voor je eigen, individuele leven. Op collectief niveau werken krachten waar je als individu niet rechtstreeks invloed op hebt, zodanig dat je eigen leven daarin kan veranderen. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld niet vrijmaken van het betalen van btw. Je kunt je wel vrij maken van de irritatie daar over. Dat is het werk dat nodig is. En daar gaat het boek over.

Om deze reden handhaven we, ondanks de kritiek, de titel met liefde.

Eugenie

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s