Waarom is de titel van jullie boek zo negatief? (2)

Opvoeden-72

‘Gestoord’ heeft een negatieve connotatie ook als je er zonder oordeel naar kijkt
Klopt. ‘Gestoord’ is negatief. Absoluut. Een gestoord iemand is iemand die zonder liefde is. Dat noem ik negatief. Ik zie daar het negatieve niet van. Ik zie dit als waarheid. En waarheid is voor mij bevrijdend.

Zoals je niet ‘een beetje zwanger kunt zijn’ kun je ook niet ‘een beetje gestoord’ zijn. In ieder moment ben je of in liefde of je wordt meegesleurd door de mind. Ben je in liefde dan ben je vrij van gedachten en emoties, van verleden of toekomst denken. Dan ben je in het nu, in je lichaam en dus een verrukking voor je eigen lichaam, je eigen leven en je omgeving.

Ben je aan het denken dan ben je weg uit de stroom van het leven en zit je in de verkramping. De verkramping schept ongeluk. Automatisch. Dat noem ik negatief. En dus gestoord. Want ongelukkig zijn is onnatuurlijk. Het is niet onze ware aard. Het wordt wel als normaal gezien. Maar normaal is niet natuurlijk. Onze ware aard is liefde. En alles wat daarvan afwijkt is negatief. Niet normaal . Niet natuurlijk. En dus gestoord. Negatief en gestoord gaan hand in hand.

Het zijn niet de woorden die bepalen of een uitspraak negatief is. Het is het bewustzijn of het gebrek er aan wat bepalend is.

‘In dit huis streven we naar liefde. Geweld in welke vorm ook, is niet toegestaan en wordt gestopt en opgeruimd’.
Als deze zin wordt gesproken door een woedende moeder dan is het negatief. Geweld gaat door het huis. Mind aan het werk.
Als deze woorden gesproken worden voor een moeder in contact met haar wezen dan is het liefde. het zal een halt toe roepen aan ongeluk.

Ook om deze reden handhaven we, ondanks de kritiek, de titel met liefde.

Warme zwaai,
Eugenie

Advertenties

2 thoughts on “Waarom is de titel van jullie boek zo negatief? (2)

  1. Titel vind ik niet negatief, bittere waarheid. Zonder het boek gelezen te hebben zou ik het nu al iedereen aanraden, omdat de titel al genoeg zegt! #inafwachtingdatikhemkankopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s