Wereldberoemde thuisonderwijzers

De overheid spant zich momenteel fors in om een beeld van thuisonderwijzers neer te zetten dat erg negatief is. Het zwart maken en het vernederen van een groep in de samenleving is een bekende mindcontrol strategie die in het verleden krachtig werkte maar welke steeds minder geloofwaardig is. Dekker maakt zich belachelijk. Wie neemt deze controlezucht nog serieus? Dekker liet zijn ware aard zien door in zijn beleidsbrief aan de tweede kamer te schrijven: Thuisonderwijs is ‘in strijd met het belang van de opvoeding van het kind’.

Dekker spreekt niet de waarheid. Wetenschappelijk onderzoek haalt zijn woorden volledig onderuit. Het laat zien dat de resultaten van thuisonderwijs, zowel op het vlak van leren als van socialisatie, superieur zijn aan die van normale schoolgang. Omdat hij niet de waarheid spreekt wordt duidelijk dat hij een verborgen agenda heeft waarop hij poogt aan te sturen met zijn uitspraak.

Thuisonderwijs vloeit voort uit de Vrijheid van Onderwijs die grondwettelijk is vastgelegd. Thuisonderwijs afschaffen betekent de Vrijheid van Onderwijs afschaffen!

Aan een ieder die dit leest: of u nu voor of tegen thuisonderwijs bent maakt niet uit. De veel belangrijker vraag is: bent u voor het nog verder inperken van onze vrijheid? Als u vindt dat dat thuisonderwijs afgeschaft dient te worden, zegt u dat de Vrijheid van Onderwijs afgeschaft moet worden.

Er zijn ontelbare redenen aan te voeren waarom thuisonderwijs prima is en volstrekt in het belang van het kind maar in deze post wil ik tonen dat thuisonderwijs een lange, wereldberoemde geschiedenis heeft en succesvolle mensen aflevert. Het is dus een effectieve manier van het begeleiden van het kind in zijn ontwikkeling. De onderzoeken tonen dat niet alleen aan maar ook wereldberoemde mensen helpen ons een juister beeld te vormen van wat thuisonderwijs kan betekenen. Een juister beeld dan ons wordt opgedrongen door Dekker die het met een grote veeg van tafel maait. En daarmee vele levens van gezinnen van tafel maait. Allemaal in het belang van het kind.

Er zijn enorm veel succesvolle, wereldberoemde mensen die op wereldniveau grote invloed hadden en hebben op ons maatschappelijk welzijn en die thuisonderwijs genoten dan wel geven.

Wereldberoemde homeschoolers uit de geschiedenis
Het zijn er teveel om op te noemen dus ik doe een greep. Ik wil graag beginnen met:

Robert Frost
Robert Frost, vier keer winnaar van de Pulitzer Prijs, is een fervent aanhanger van thuisonderwijs. Hij heeft zelf ook thuisonderwijs van zijn ouders gekregen. ‘Ik zal blijven volhouden en zeggen dat de enige educatie die ook maar iets waard is, zelfeducatie is.’ Dit betekende dat Frost de autoriteiten heeft overtuigd dat thuisonderwijs heel goed is. En dat is bijzonder omdat thuisonderwijs een taboe was in het begin van 1900.

Het heeft er alles van weg dat Dekker ons terug wil slepen het verre verleden in waar thuisonderwijs taboe was. Hoe ouderwets en niet meer van deze tijd. Terug naar de beroemdheden die het absoluut niet met Dekker eens zouden zijn geweest of nu zijn.

Wat heeft thuisonderwijs bijgedragen aan en opgeleverd voor onze huidige maatschappij?

Homeschooling heeft onder meer de volgende presidenten opgeleverd: Abraham Lincoln, Franklin Roosevelt, en George Washington. Beroemde wetenschappers die tot op de dag van vandaag een stempel drukken op onze wetenschap zoals Albert Einstein. Artiesten zoals Leonardo da Vinci.

Belangwekkende uitblinkers onder de uitvinders die onze maatschappijen hielpen te bouwen tot wat ze nu zijn. Ik noem Alexander Graham Bell die de telefoon uitvond. Peter Cooper bouwde de eerste locomotief en ontwikkelde de eerste wolkenkrabber. Meneer Thomas Edison ontwierp de stencilmachine, verbeterde de gloeilamp en ontwikkelde de fonograaf, de voorloper van de grammofoonplaat. Benjamin Franklin: uitvinder van de bliksemafleider. Elias Howe ontwierp de naaimachine. Ik ga verder met opsommen:
William Lear: vliegtuigbouwer
Guglielmo Marconi ontwikkelde de radio
Eli Whitney: jenever
Sir Frank Whittle: turbo straalmotor
Orville and Wilbur Wright: het eerste succesvolle vliegtuig

Wat zou onze wereld zijn zonder deze homeschoolers, he?

Gaan we door met de wereldberoemde componistenAnton Bruckner, Felix Mendelssohn, Wolfgang Amadeus Mozart, een van mijn eigen favorieten. Verder met de wereldberoemde schrijvers: Hans Christian Anderson, Agatha Christie, Mark Twain, William Buckley, Charles Dickens, Beatrix Potter, George Bernard Shaw.
Artiesten zoals Louis Armstrong, Charlie Chaplin, Whoopi Goldberg.

Ik zal de rest opsommen:
. Arnadeo Giannini: oprichter van de Bank of America
. Horace Greely: oprichter New York Tribune
. Soichiro Honda: schepper van het Honda imperium
. Ray Kroc: oprichter van McDonalds
. Adolph Ochs: oprichter New York Times
. Colonel Harland Sanders: Kentucky Fried Chicken

Wereldberoemde homeschoolers van nu
Wereldberoemde mensen uit deze eeuw kiezen thuisonderwijs voor hun kinderen. Dat doen ze om vele redenen. Redenen die veel verder en dieper gaan dan het oppervlakkige mantra dat ‘kinderen moeten leren’. Redenen die ouders in dit land niet hardop mogen noemen omdat ze anders voor de rechter gesleept worden.

Als het al gaat om leren dan vinden celebrities het van groot belang dat curricula perfect op maat gesneden zijn per kind. Geen gedwongen massaonderwijs. Daarnaast vinden zij het belangrijk dat kinderen persoonlijke, liefdevolle aandacht krijgen van volwassenen die van hen houden. Zij hechten grote waarde aan de breed spectrum van ervaringen die thuisonderwijs zo aantrekkelijk maken en die binnen schoolmuren onmogelijk zijn. Andere redenen die genoemd worden: we hebben zoveel plezier met de kinderen. Daar kan geen school tegen op al zouden ze me er voor betalen. Men vindt één op één onderwijs belangrijk. Je moet echt de weg willen gaan die het kind wil gaan.

Ik som een paar celebrities op en ik vermeld hun passie welke hen tot thuisonderwijs heeft gedreven. Dit wordt een lang artikel. Loopt u maar even mee.

Will Smith and Jada Pinkett
Dit echtpaar stelt dat het huidige schoolsysteem, zowel publiek als privaat, ontwikkeld is voor het industriële tijdperk.’We zijn in het technologische tijdperk beland. We willen niet dat onze kinderen getraind worden in het uit het hoofd leren en reproduceren. We willen dat onze kinderen echt leren.’

Brad Pitt and Angelina Jolie
Zij kozen voor thuisonderwijs voor hun zes kinderen. Zij werden gedreven door een onvervalste ontevredenheid met het schoolsysteem. ‘We leven in een andere eeuw en ondanks dat is het onderwijssysteem ver achtergebleven en past dus niet bij onze kinderen, noch bij onze manier van leven’, zegt Angelina in een interview met de Independent. Beiden beroemdheden hechten grote waarde aan cultuur en diversiteit.

Jimmy Wales
Jimmy Wales zegt dat hij teleurgesteld is in de fabrieksmentaliteit  van het onderwijssysteem. Door zijn weerzin tegen het traditionele schoolsysteem zorgde hij ervoor dat zijn dochter door zijn moeder werd opgevoed en opgeleid. ‘Er klopt iets heel erg niet aan het hele concept van school.’

Samengevat
Wereldberoemde thuisonderwijzers vinden dat het een onvoorstelbare rijke ervaring is voor de kinderen om door middel van thuisonderwijs alle mogelijkheden te kunnen benutten en zo te leren. Men staat volledig achter de keuze om de opvoeding en de opleiding niet uit handen te geven aan de staat, maar deze taak zelf met liefde uit te voeren omdat ze vinden dat ze het beter kunnen dan de staat.

Voor mij geldt dat ik niet tegen school ben maar wel tegen het ongefundeerd zwart maken van thuisonderwijs om daarmee het afschaffen er van te rechtvaardigen.

Eugenie

Bronnen
http://parentables.howstuffworks.com/slideshows/family-matters/10-celebrity-parents-who-homeschool-their-children/

Bron: http://www.homeschoolacademy.com/famoushomeschoolers.htm

Onderzoeken thuisonderwijs die onder meer aantonen dat het gemiddelde thuisonderwijs kind superieur scoort op sociaal en academisch niveau ten opzichte van het schoolkind

http://www.thuisonderwijs.com/onderzoek/onderzoeken.html

http://www.fraserinstitute.org/research-news/display.aspx?id=13088

http://www.michaeljournal.org/homeschoolers.htm

Advertenties

7 thoughts on “Wereldberoemde thuisonderwijzers

  1. Hoi Eugenie,

    Goed stuk, bravo! Wel kleine opmerking: toen ik Tom Cruise en John Travolta las dacht ik meteen o shit Scientology, vraag me af of dat goede voorbeelden zijn, vind dat namelijk echt een eng clubje. zonnige groet, carol

    • Ja, net als Angelina Jolie natuurlijk, en Brad Pitt. Ook al veel over gezegd. Maar goed, die zijn wel op de hoogte van het spel en kiezen eieren voor hun geld: thuisonderwijs dus.

      • Ja, rustig nee zeggen… dat is belangrijk. In Vrede Zijn, en vanuit Vrede spreken, is een grote en mooie uitdaging, ook voor mij. Dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s