Naar de drukker!

DSC00155Oh, wat een happening om met de kinderen naar de drukker te gaan en met eigen ogen te zien hoe de voor- en de achterkant plus de boekenlegger gedrukt worden. De drukker die wij kozen is Drukkerij Wedding in Harderwijk.

Ons werd deze drukkerij aangeraden door Ad Broere, die er zijn boek ‘Geld komt uit het niets’ had laten drukken en zeer tevreden was.

Voor de kinderen was dit een meer dan geweldige ervaring. Heel leerzaam. Ook voor ons. Geen idee dat er nog zoveel komt kijken om de voorkant perfect te krijgen. Wat een machines! Wat een vakmanschap.

DSC00166Dit is de machine waarin alle inkt zo wordt gemengd dat aan het eind van het proces een perfecte voorkant tevoorschijn komt. Uit één vel halen ze drie voor- en achterkanten en vier boekenleggers. Wat je tegen de machine aan ziet staan, zijn de printplaten van elke kleur. Er wordt met vier kleuren gewerkt: Cyaan, Magenta, Yellow en Black.

DSC00158Hier is Jan Willem aan het werk om de kleuren goed te krijgen. Via zijn controlepaneel bestuurt hij de machine. Fascinerend.

DSC00156Hier zie je het drukwerk na de eerste ronde. Nu begint het bijstellen: steeds bijwerken met de inkt. Net zolang tot het perfecte resultaat bereikt is.

DSC00160Hoe het is geworden… Schitterend.. We mochten van Jan Willem zelfs nog aangeven of we veranderingen in de kleur wilden. Het was een machtig moment toen we zeiden: ‘Hij is goed zo. We vinden hem mooi’. En toen ging ie!

DSC00168Wauw. Vrijdag 15 november is onze boekpresentatie in Harderwijk, bij Drukkerij Wedding! Daarover later meer!

Blij,

Eugenie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s