Boekpresentatie ‘Opvoeden in een gestoorde wereld’

BoekpresentatieIn liefde en eerbied voor onze ouders

Jan, Adri, Martien en Emmy
 
Opgedragen aan 
Jesse, Tygo en Fianne
 
En aan alle andere kinderen van de aarde
 
Blijf de liefde trouw
Wijk niet

Lieve allemaal,

Drie jaar geleden, vrij kort nadat mijn vader overleed, begon ik met schrijven. We zijn thuisonderwijzers en daarom schreef ik te pas en te onpas over ons proces met de kinderen, tussen de bedrijven door. Het werden honderden pagina’s met letters. Schitterende informatie maar volstrekt onleesbaar omdat er geen kop, geen kont aan zat. Niemand zou er op deze manier iets aan hebben.

Wij zijn het type mens dat niet alleen praat over noodzakelijke veranderingen maar we zetten die veranderingen ook meteen neer, waar mogelijk. En ‘mogelijk’ wordt dan met name bepaald door ‘wel of niet bereid zijn vast te blijven zitten in angst’. We hadden er schoon genoeg van een leven te leiden waarin we voornamelijk bezig waren de bank, de verzekeringen, de overheid etc. te financieren. We kozen om alleen nog dat doen waar we van houden. Jan nam ontslag van zijn werk bij de Hogeschool en begon van de kilometers tekst een boek te maken.

Hij boetseerde een prachtig boek. De zee van woorden werd geplaatst in vijf delen. Ons werk, onze opvoeding vindt haar roots in het werk van Barry Long en Eckart Tolle.

De essentie van het boek is het oplossen van alle negativiteit in ons. Want als de liefde onze natuur is, hoeven we daar niet aan te werken. We hoeven alleen datgene weg te halen wat het overwoekert. Voor ouders en opvoeders betekent dit dat we de negativiteit moeten weghalen uit onszelf, uit de relatie tussen man en vrouw en tussen ouder en kind, en uit de kinderen zelf. Daarnaast gaat het erom steeds opnieuw de beste omgeving te creëren voor je kind passend bij de ontwikkeling van zijn bewustzijn. Het boek geeft inzicht in de werking van dit soort processen en hoe je dit praktisch aan kunt pakken in het dagelijkse leven. Spiritualiteit heeft geen waarde als je het niet concreet en daadwerkelijk leeft!

Het boek is klaar en gedrukt. Op vrijdag 15 november van 16.00 tot 18.00 uur geven wij onze boekpresentatie bij drukkerij Wedding, Nobelstraat 16 in Harderwijk.

De toegang is gratis en kinderen zijn welkom.

Heb je zin om dit feest mee te maken, meld je dan hier aan!
Na registratie ontvang je van ons een bevestiging.

Hier kun je alvast het voorwoord door Marcel Messing lezen!

Graag tot de 15e!

Warme zwaai,

Eugenie en Jan

Advertenties

2 thoughts on “Boekpresentatie ‘Opvoeden in een gestoorde wereld’

  1. Pingback: Niets mooier dan een afgewerkt boek! | Freeskool Nederland

  2. Pingback: Thuisonderwijzers zoeken kleuterjuf/meester | Freeskool Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s