Uit ons boek: Vaccineren

voorkant-boek-1-0Vaccinaties, farmacie en kinderen

Ik kom via een Youtube-filmpje bij John Virapen terecht. Hij is net als John Perkins een man die spijt heeft van zijn daden en nu als klokkenluider optreedt. Virapen komt uit de farmaceutische industrie.

Ik heb mijn eigen kinderen nooit laten vaccineren omdat alles in mij zei dat dit niet goed was. Toen onze oudste geboren was, hebben we het boek “Vaccinatie” van Dr. Viera Scheibner gekocht en gelezen en daaruit een dertigtal vragen gedestilleerd voor onze consultatiebureau-arts met betrekking tot vaccinatie. Met dat vel papier onder onze arm togen wij naar haar toe. Ze zat klaar met de spuit maar die is er nooit in gegaan. Ze kon op geen enkele vraag antwoord geven. Niet een. Uiteindelijk heb ik haar gevraagd hoe het kon dat zij de basisinformatie niet eens kon geven maar wel al die baby’s inspoot met een substantie waarvan zij zelf de samenstelling niet eens wist. Ze werd daarop emotioneel en vertelde dat ze in Afrika was geweest waar ze een kindje met polio had gezien. Dat gunde ze niemand en daarom spoot ze.

Dat inenten ongezond was, wisten we. Maar in de firma’s die zich ermee bezig hielden, hadden we ons niet verdiept. Ik krijg via via contact met John Virapen en hij belt me op.

Ik vroeg hem hoe hij het in zijn hoofd gehaald had om mensen zo voor te liegen en te vergiftigen.

John bracht zijn jeugd in in Brits Guyana door. Zijn familie had geld gespaard zodat hij in Amerika en Engeland medicijnen en psychologie kon studeren. Als jong broekie kreeg hij een topbaan aangeboden bij Eli Lilly, een farmaceutische gigant in Zweden waar wereldwijd 40.000 mensen werken in meer dan 158 landen. John werkte hier 35 jaar als algemeen directeur in de top. Zonder een centje pijn, zoals hij me bekende.

Eli Lilly doet zich voor als een op respect en integriteit gerichte organisatie die is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen die mensen in staat zouden stellen om langer, gezonder en actiever te leven. Kwaliteit van leven staat voorop lees ik op de website.

John Virapen lacht hierom en geeft aan dat dit allemaal leugens zijn, mooie praat en niet meer dan dat. “Follow the money”. Dat is het enige waar men in is geïnteresseerd. Hijzelf is als jonge man bij dit bedrijf gaan werken om dezelfde redenen: veel geld verdienen. Rijden in waanzinnig dure auto’s, dure huizen, diners, vrouwen, alles er op en er aan. Het enige dat hij hoefde te doen was de Eli Lilly company te dienen. In 1968 begon hij zijn carrière. In zijn topfunctie heeft hij meegewerkt aan corruptie, aan omkoping van ambtenaren om medicijnen goedgekeurd te krijgen, aan het onder druk zetten van regeringen. Hij vertelt verder: “De farmaceutische industrie wil dat mensen ziek zijn. En als ze dat niet zijn, dan verspreiden ze ‘nieuws’ met als gevolg dat mensen denken dat ze ziek zijn. Nu de markt van ouderen is verzadigd, iedere bejaarde zit wel aan de bloeddrukpillen en andere chemische stoffen, richten ze zich op de kinderen. Ze deinzen er niet voor terug onze kinderen te vermoorden met hun chemie. De farmaceutische industrie doet dit alles om verzekerd te zijn van omzet.” Hij vertelt het op een rustige manier die mijn bloed doet koken. Tegelijkertijd waardeer ik zijn eerlijkheid.

Hij zegt dat hij bewust is geworden en gebukt gaat onder schuldgevoel. Dat is ontstaan nadat hij zijn vrouw ontmoette en met haar een kindje kreeg, een zoon. Het moment dat de arts zijn zoontje wilde vaccineren, is een breekpunt geweest in het leven van Virapen. Hij wist wat er in die spuit zat en weigerde. Als hij dit niet toestond bij zijn eigen kind… Hierna wilde hij zijn eigen praktijken en die van de farmacie kwijt aan de wereld. In 2008 heeft hij zijn boek “Side Effects Death” gepubliceerd als e-boek. Dit boek is in het Nederlands op de markt gebracht onder de titel “Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn”. Het boek is een wake-up-call. Ik wist het wel, maar het duizelde me toch. Ik leer dat grote farmaceutische bedrijven ca. € 35.000 per jaar per praktiserend arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven. Meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen wordt betaald door de farmaceutische industrie. Mijn hemel, hoe evidence based is evidence based? Virapen zegt dat er medicijnen in de handel zijn waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces. Hij vertelt dat de farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten.

Ik beëindig het gesprek met Virapen misselijk van de farmacie en misselijk van hem.

Advertenties

2 thoughts on “Uit ons boek: Vaccineren

  1. Hey Eugenie, heb je het boek ook zelf gelezen? Want ik lees hier gewoon de uitleg die je op bol.com vindt. Vandaar dat ik nieuwsgierig ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s