Mediteren wijzigt de genen

DSC00179Wat doet dit kind hier?

U zult zeggen: kaarsen maken. En dat is waar. Het is echter niet De Waarheid.

Hoe ik dat bedoel.

De Waarheid is alleen in dit moment te beleven, te zien. Het is wat het nu toont. En dan gaat het over een staat van zijn. Over thuis zijn, in liefde zijn. Je kunt het ook ‘in meditatie zijn’ noemen.

In tegenstelling tot het opgevroten zijn door de mind. Dat is niet in waarheid zijn. Veel ingewikkelder is het niet. Je bent wel of je bent niet in dit moment in waarheid. Je bent vrij of je bent opgevroten door de mind.

Mijn kind was op bovenstaande foto in meditatie. Hij was compleet alert en aanwezig in wat hij deed op dat moment. Ik vind het essentieel dat bewustzijn op dit feit moet worden gebracht, moet worden overgebracht door de volwassene op het kind.

Dat is namelijk een van de meest eenvoudige en rechtstreekse manieren om een kind te tonen, in zijn eigen ervaring: “Kijk, wat je nu bent, wat je nu ervaart.. dat ben jij. Al het andere, het geklets van je mind, de emoties die de mind opwekt in je lijf, dat ben je allemaal niet. Dus als je je ongelukkig voelt, ben je het contact hiermee kwijt. Veel lastiger wordt het niet in je leven. Het is zoiets als: ‘Het licht is aan. Of het licht is uit’. Heel eenvoudig.”

Nu doen wetenschappers graag onderzoek naar alles wat er in de wereld te beleven valt. Ik heb er niks mee. Maar anderen misschien wel en daarom plaats ik hier en daar toch onderzoek omdat ik nu eenmaal niet voor mezelf schrijf. Hier dus een onderzoek dat aantoont dat de mind met zijn geklets onze lichaamscellen beïnvloedt. Wauw.

http://www.zengardner.com/researchers-mindfulness-thoughts-can-induce-specific-molecular-genetic-changes/

Onderzoek wijst namelijk uit dat het stoppen van het gereutel van de mind onze genen positief wijzigt!!

En omdat de genen wijzigen, veranderen de cellen van je lichaam.

Een kind laten mediteren is dus niet alleen het kind leren op een kussen te zitten en compleet te ontspannen in het lichaam hetgeen betekent dat de mind zijn snater houdt. Het betekent ook dat het kind vol bewustzijn is betrokken in wat het doet. Aanwezigheid in de bewegingen van het lichaam. En die staat van zijn zorgt voor een hoge liefdesenergie in het lichaam van ons kind. En die hoge liefdesenergie zorgt voor welzijn, welbevinden, liefde en dus.. gezondheid.

Dat wisten we al. Want genieten wij niet juist ten volle van onze kinderen als zij opgenomen zijn in hun activiteiten, er van genieten en daardoor een zijn met wie zij zijn? Gaat dan niet juist ons hart open en komen wij zelf tot rust?

We hebben geen onderzoek nodig om dat te WETEN. Maar het is af en toe wel geinig om zo’n onderzoek onder het genot van een kop koffie eens door te kuieren…

Daarom motiveren we onze kinderen als ze eten, niet een boek te lezen maar met de aandacht bij het eten te zijn, in het nu. Of als ze hun fiets maken, dat ze met hun aandacht daar zijn. Niet twee dingen tegelijk doen. Niet de mind uitnodigen om onze aandacht, ons bewustzijn te versnipperen.

Met je aandacht zijn waar je in dat moment bent, zonder dat je denkt. Dat is meditatie. Dat is vrij zijn.

En ieder moment dat dit lukt, schep je in je toekomst dat genieten, die rust, die liefde. Want alleen in het NU heb je invloed op de toekomst.

Zit je nu in je kop, dan boek je in de toekomst een klote moment.

Ben je in je ‘senses’, is je hoofd stil en je lichaam dus in ontspannen staat en vrij, schep je in de toekomst een vrij moment.

Zou lachen zijn, verder niet boeiend, als onderzoek dat eens zou aantonen.

Eugenie

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s