Spiegelen

DSC00227‘Mam, wat is spiegelen?’

‘Hoe bedoel je?’

‘Nou, dat iets of iemand je spiegelt. Dat zei iemand’.

‘Wie dan?’

“Dat weet ik niet meer’.

‘Sommige mensen geloven dat we hier zijn om lessen te leren. En dat je dat doet door te projecteren en te spiegelen. Bijvoorbeeld.. iemand zegt tegen je dat je wel eens naar de kapper mag en jij wordt dan heel boos omdat je je gekwetst voelt. Die ander zou dat niet mogen denken en de ander mag het al helemaal niet zeggen.

Dan is het idee dat jij het eigenlijk zelf bent die vindt dat je kapsel er niet uit ziet en dat dit door de omgeving gespiegeld wordt. Dus nu kun je een paar dingen doen. Dat zou dan de les zijn die gespiegeld wordt. Zorgen dat die ander je kapsel leuk vindt of gaat vinden. Naar de kapper gaan of zorgen dat het je niet meer kan schelen wat een ander van je haar vindt. Het zogenaamde ‘meer van jezelf leren houden’.

Ik zie dat anders. Kijk, ik teken het heel eenvoudig voor je uit. Als dit je binnenwereld is in energie, dan reflecteert je buitenwereld dat exact. In energie. Niet per definitie in iets praktisch. Dus als je fiets gestolen wordt dat jij dan moet gaan kijken waar jij je als dief gedraagt of zo. Dat is niet waar het over gaat. Het gaat er om als je fiets gestolen wordt of je daar een emotionele reactie op hebt.

De vraag is dan of er genoeg bewustzijn is in je lijf, of jij voldoende aanwezig bent in je lijf in dat moment of je effectief kunt handelen of dat je meegesleept wordt door je mind die woest wordt, verdrietig of wat dan ook. Kun je in je liefde blijven of er in terug keren, los van de omstandigheden. Dat is de waarheid in dat moment.

Spiegelen omdat je hier lessen te leren hebt is voor mij een bedenksel. Kijk maar of het voor jou waar is wat je hoort’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s