Positief schuddebonkebeest

Eugenie 007Het leren herkennen en kennen van negatief Schuddebonkebeest is al een aardig karwei maar wat dacht je van het leren zien van positief Schuddebonkbeest. Pfoeh.. die is zo mogelijk nog lastiger.

Positief Schuddebonkebeest is die klont energie in je lijf en de bijbehorende rijkswegen van gedachten en overtuigingen in je brein die je uit je essentie slepen in dit moment met positief geklets. Dat positieve geklets vult dan je huidige moment in plaats van dat je de liefde bent die je lichaam had kunnen vullen. Die ruimte is dan ingenomen door positieve gedachten met de bijbehorende emoties die de mind opwekt in het lichaam.

‘Ondanks dat ik vandaag niet heb gewonnen ben ik toch wel een uitzonderlijke tafeltennisspeler’, zei Jesse op de achterbank van de auto voor zich uit pratend. Het was toen even stil.

Waarop Jan droog zei: ‘Degene die dit zegt heeft nog nooit een bal geslagen. We luisteren nu naar de kletsmeier die het zich toe-eigent. Het is je lichaam dat tafeltennis speelt.’

Jesse zag het. ‘Oh ja…’

Hij wordt steeds beter in het spel omdat we hem leren zich volledig te ontspannen. Zijn mind moet zwijgen, dan is er geen stress, geen zucht om de beste te zijn, geen teleurstelling als hij verliest, dan neemt zijn lichaam alles over en kan hij niet alleen genieten van het spel maar ook dieper in de stilte komen.

En zo reden we lachend naar huis. We moeten SBB ook niet te serieus nemen maar af en toe met een emmertje zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s