In spin de bocht gaat in..

foto 2 foto 1

Een van de dingen die belangrijk zijn voor het opgroeien van een natuurlijk en gezond kind is dat hij dingen doet waardoor hij volledig in zijn lichaam belandt. Dat is wat Jan altijd ‘bij zinnen’ noemt. In je zinnen zijn, één zijn met wat je doet, de mind is stil. Er zijn geen gedachten, dus geen verleden, geen toekomst. Alleen het nu.

Kinderen dreigen deze staat van zijn te verliezen onder druk van ouders, de school, de wereld, de werking van hun eigen mind, etc. Bij kleine kinderen kun je die diepe vrede, die vaak gepaard gaat met een diepe vreugde, nog vrij gemakkelijk zien. Het eindeloos stille scheppen van zand in een vormpje bijvoorbeeld. Of het gieten van water in een potje, zonder ophouden.

Wij als ouders hebben de taak onze kinderen te blijven herinneren wie ze zijn in deze wereld vol gekte, die met de dag gekker wordt. En gelukkig ook wakkerder.

Als je op een dag je kind in vrede ziet bezig zijn, in een volstrekt ontspannen lichaam, met een verstilling in zich, dan weet je dat die vrede bewaard is gebleven in zijn lijf. Bij Jesse zag dat er vandaag zo uit.

Glimlach,
Eugenie

Advertenties

One thought on “In spin de bocht gaat in..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s