Zijn kinderen puur?

unnamedHet antwoord is ja en nee.

Ja, kinderen zijn in hun being puur. Net als ieder volwassen mens.

Maar zijn kinderen in het dagelijkse leven puur? Laat staan: continu, in ieder moment puur? Nee.

Een baby in de baarmoeder krijgt de energie van deze wereld al mee in zijn systeem de emoties, de gedachten van de moeder en de omgeving.

Een stampvoetend, krijsend kind in de supermarkt is niet puur. Jouw kind, als het weigert oogcontact te maken, is niet puur. Als je kind met deuren slaat, je in het gezicht mept of je schopt, schreeuwt, zich aanstelt, trots als een pauw rondstapt omdat het een mooie jurk aan heeft, jammert omdat een logeerpartijtje niet door ging, geen dag zonder computer/games kan, zich vasthoudt aan zijn mobieltje, gilt als het naar huis moet omdat het nog in de speeltuin wil blijven, weigert een jas aan te trekken terwijl het vriest, een drama maakt van bedtijd, deodorant wil omdat het anders in de klas voor gek wordt gezet: alles maar dan ook alles, voortkomend uit het niet aflatende

WILLEN van de mind

is NIET puur

(en hetzelfde geldt dus voor: niet willen)

Als je kind WIL is het niet puur. Als je kind NIET WIL, is het ook niet puur. ‘Willen’ is van de mind en de mind is een onderdeel van het brein van het kind. Het brein is onderdeel van het lichaam en het is het lichaam dat op een dag sterft. Je kind sterft niet; het lichaam van je kind wel.

Bewustzijn, wat exact hetzelfde is als liefde, sterft nooit.

Bewustzijn WIL niet. Bewustzijn is. Het is stil. In vrede. En  vanuit die vrede handelt het. Ineens. Eerst is het stil. Dan ineens is er een handelen. Dat is hoe ‘being’ werkt. Hoe ‘being’ in je kind werkt. Dit is ervaarbaar in je eigen lichaam. Als het goed is, ken je deze staat van being. Het is een staat van in vrede zijn, vervuld zijn, gelukkig zijn, zonder dat er een eis of voorwaarde wordt gesteld aan iets buiten je lichaam. Je bent in vrede, wat je omstandigheden ook zijn.

Er komt geen gezeik, geen gemor, geen gekrijs, geen jammeren, geen drammen, geen gillen aan te pas.

Als je kind zich dus zo gedraagt, als je kind zich zo manifesteert, weet dan: je kind toont zich in dat moment niet puur. Je kijkt de werking van iets anders in het gezicht. De hel. Je kind bevindt zich in die momenten in de hel. Het is overgenomen door negativiteit die het kind niet is. Je kind is niet negatief. Er is iets anders in het kind werkzaam. Als je kind een liefdeswezen is dan kan het niet vanuit die liefde negatief zijn of worden. Liefde produceert alleen liefde. Liefde kan geen ongeluk voortbrengen. Of wel? Leg dat maar eens aan me uit dan..

Uit liefde kan alleen maar liefde voortkomen.

Als er geen liefde is maar liefdeloosheid dan is er een energie aan het werk die niet wezenlijk is.  Niet menselijk. En die energie moet gezien worden door being, door liefde en als dat gebeurt, verdwijnt de liefdeloosheid als water dat oog in oog staat met een warme zon. Het verdampt. Als een herfstblad valt het moeiteloos van de boom. Inspanningsloos… De negativiteit transformeert als het gezien wordt.

Als dit besef nog niet in/tot je is doorgedrongen (bij mij drong het pas laat in mijn veertiger jaren door), zul je de essentie van je kind dus verwarren met het brein van het kind en zijn jij en je kind op een dwaalspoor en dus in de problemen. Jij als ouder denkt bijvoorbeeld dat je kind ongelukkig is omdat het niet kreeg wat het wilde, wat het nodig had. Je denkt dat het kind ongelukkig is omdat zijn behoeften niet zijn afgedekt.. en dat het emotioneel worden daar een belangrijk signaal van is. Of je denkt dat je kind heel gelukkig zal worden als het cadeautjes krijgt voor zijn verjaardag.

Ongeluk zal jullie ten deel vallen. De slinger van het wereldse bestaan is in stelling gebracht en zal jullie heen en weer slingeren van geluk naar ongeluk en weer terug. Je zult momenten ervaren dat je tot je enkels smelt van liefde tot en momenten dat je wenste dat iemand dat snertkind zou komen ophalen of welke variant op dit thema dan ook. (Waarop onverbiddelijk schuldgevoel zal volgen want zo werkt het brein, de mind.)

Er is namelijk een groot verschil tussen de essentie van je kind (being) en het brein van je kind dat door levenservaring op te doen, een persoonlijkheid ontwikkelt. En die persoonlijkheid, is de schaduw die over het werkelijke, waarachtige, pure leven in het lichaam van je kind heen komt en het leven van het kind uiteindelijk gaat beheersen.

Als jij als ouder dat niet deels weet te voorkomen, (deels want geheel kan niet), en weet te begeleiden op een natuurlijke en gezonde liefdevolle manier zal je kind niet meer uitsluitend puur zijn. Als je kind rondom zijn/haar tweede jaar drama’s trapt weet je 1 ding zeker: dit kind is niet meer continu puur. Hou in vredesnaam op met jezelf dit wijs te maken. Het brengt alleen maar onwaarheid in jou en dus in je lichaam en dus in je kind. En onwaarheid is gelijk aan ongelukkig zijn.

De fase waarin de mensheid zich bevindt sluit het uit dat je dat gaat lukken als ouder om je kind 100% puur te houden. En jij, liefdevolle, goed bedoelende ouder, bent een product van je tijd.

Forget it. Je gaat je kind niet 100% in zijn being houden. Dat is het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat het onder ogen zien van het slechte nieuws een ongelofelijke bevrijding is. Jij, liefdevolle, goedwillende ouder, zal je kind niet 100% kunnen behoeden voor de werking van de op hol geslagen mind. Onmogelijk. Dat lucht op, niet?

Het is ook niet nodig want wanneer je je kind hebt kunnen bijbrengen DAT er een verschil is, ervaarbaar in ieder moment opnieuw, tussen de werking van de doorgeslagen mind en de essentie van het kind, dan weet het kind genoeg om zijn weg terug te kunnen vinden.

Je kind zal zich ergens altijd herinneren dat er een weg uit het ongeluk is.

Een weg die leidt tot de oorspronkelijke puurheid. Een weg naar de essentie. ‘The ring of truth’ zoals Barry Long het noemt, is dan gehoord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s