Hoe Tygo van zijn schuddebonk afkwam

DSC00188Zoals we ook in ons boek ‘Opvoeden in een gestoorde wereld‘ beschrijven heeft de ouder die opvoed vanuit bewustzijn nieuwe taken die hij zich eigen moet maken.

Schuddebonkebeest in kaart brengen
Een ervan is het in kaart brengen van de trucendoos van Schuddebonkebeest. Onze kinderen benoemen de hele ratsmedee van emoties en mindherrie Schuddebonkebeest. Omdat het zo schudt en bonkt in het lichaam. Eckart Tolle heeft er een andere benaming voor: pijnlichaam.

Het nauwgezet onder ogen zien van dat pijnlichaam door het kind zelf, in zijn eigen ervaring, verlost hem van de werking ervan. En dat betekent dat dat deel van wie hij is, van zijn wezen, vrij kan stromen en kan scheppen. Heel essentieel werk dus. Alleen zonder Schuddebonkebeest kan een mens werkelijke verantwoordelijkheid nemen over zijn leven. Als SBB aan het roer staat wordt de mens meegesleurd door mindprogramma’s en dus zal ongeluk-geluk-ongeluk zijn deel zijn.

Tygo’s programmaatje
In Tygo ontstond een programma dat er als volgt uit zag. Het was een klein programmaatje maar ook kleine programmaatjes zijn om op te passen want kleine programmaatjes worden groot.

Als Tygo iets niet deed wat ie had moeten doen (taakjes, huiswerk, afspraken nakomen, dat soort dingen) en hij werd daar op gewezen dan trok hij zijn wenkbrauwen op tot aan het plafond, spreidde zijn armen in een gespeeld soort diep onbegrip en stootte dan, terwijl zijn gezicht verfrommelde: ‘HUH??? Ik SNAP het niet!’ uit.

Wij geven de kinderen les in wakker worden. Dus gesprekjes vonden plaats waarin we met hem gingen zitten en keken naar de gebeurtenissen die in zijn lichaam en geest plaatsvonden. De eerste keer herkende hij het niet eens. Hij was zich eigenlijk niet bewust dat hij zo deed. Toen we het hem voordeden keek hij wat verdwaasd. ‘Zie ik er dan zo uit?” Hij moest er zelf om lachen.

We spraken af dat we hem er op zouden wijzen als het weer gebeurde. We zouden hem dan nadoen zodat hij meteen gespiegeld werd. Dit zijn dingen overigens die je nooit zonder afspraak kunt en moet doen. Als Tygo gepakt wordt door SBB en we zouden hem dan nadoen, dan jagen we hem dieper SBB in. Dat heeft geen enkele zin en is zelfs gewelddadig. We zouden dan de zijde van de negativiteit kiezen en hem een trap na geven. Hij vond het goed dat we hem dan meteen nadeden. En zo geschiedde.

Omdat hij commitment had gegeven op dit voorstel werkte het pijlsnel. Elke keer als hij zag hoe hij deed, verloor SBB ogenblikkelijk zijn grip en waren we meteen weer in contact met Tygo.

Dit programma-onderdeel van zijn brein had ten doel ons energetisch zand in de ogen te strooien om in die tijd zichzelf uit de voeten te maken. Het was een voortreffelijke afleidingsmanoeuvre die we echter doorzagen. Het doel was om het onderwerp te veranderen. In plaats van verantwoordelijkheid af te leggen voor het gedrag dreigde het gesprek over te gaan in alsnog uitleg te geven waarom Tygo iets had moeten doen. De mind is eindeloos slim en geraffineerd.

Toen we hem daarmee confronteerden schoot Tygo in de lach. Ja, dat was voelbaar in zijn lijf dat hij de pleiterik had willen maken. Hij was het zich oprecht niet bewust geweest. Dat kan ook niet altijd; kinderen zijn nog onervaren in het ontrafelen van een mindprogramma dat ter plekke wordt gevormd. Toen hij zich dit alles gewaar was geworden had hij nog een paar momenten dat hij het voelde opkomen.

Het bewustzijn versnellen
Die momenten zijn goud; zijn bewustzijn was nu sneller geworden dan de aanval van het programma en door het ogenblikkelijk te zien, smolt het als sneeuw voor de zon. Hij vertelde dan hoe het voelde en wat hij zag en dat het dan weg was.

En zo kwam TYgo van zijn Schuddebonkprogrammaatje af en leefde nog lang en gelukkig :>).

Wat denkt u. Zijn dit wezenlijke zaken om kinderen in te begeleiden? Zullen we er massaal mee beginnen?

Advertenties

2 thoughts on “Hoe Tygo van zijn schuddebonk afkwam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s