Je moet niet ‘tegen’ iets zijn, dan voed je het…

foto 2(1)

Een van de nieuwe religies is de new age wereld die met prachtig klinkende leuzen, rituelen, veel huggen, en een mind vol onwaarheid denkt de liefde op de aarde te brengen. Ik ben zelf ook in die fase geweest dus ik mag meepraten.

Een van de veel gehoorde uitspraken is: ‘Je moet niet ‘tegen iets’ zijn. Dan voed je het.’

En: ‘Waar je aandacht aan geeft, groeit’.

En: ‘We moeten onze aandacht, onze gedachten geven aan wat we willen, dan pas kan er een positieve ontwikkeling komen.’

Ik zal u uitleggen waarom deze uitspraken, voortkomend uit de mind die wat probeert te goochelen met natuurlijke waarheden, buitengewoon negatief zijn en bijdragen aan de verloedering van de maatschappij en het verergeren van het ongeluk waarmee de mensheid kampt.

We hebben het hier uiteraard over het menselijke scheppingsproces. Ik ga dit hier nu niet tot in detail uitleggen maar ga even in vogelvlucht door wat basiselementen heen. Alles begint in de energie. Die energie is in deze fase nog vormloos. Dan komt er een beweging, de energie krijgt richting. De energie gaat in deze wereld vervolgens of door de mind of door being. Die twee kanalen bevinden zich beiden in ons lichaam. Vanuit ons lichaam komt er vervolgens een handelen, een actie of geen actie, wat in feite ook actie is.

Als de vorm zich heeft gemanifesteerd is daar niets meer aan te doen. De manifestatie in de vorm is er dan en wat er is, dat is er. Er zijn slechts twee soorten manifestaties mogelijk in de wereld. Liefdevol en liefdeloos. Iets ertussen bestaat niet. Zoals er ook niet zoiets bestaat als ‘een beetje zwanger’. Aan dat, wat er is, kunnen we niets meer doen. We kunnen wel iets nieuws scheppen. Of hetzelfde. Wat er is, dat is er. Dat is waarheid.

En dan wordt het boeiend. Dat, wat er is, daar kan onze mind geweldig veel kanten mee op. Het kan zich ertegen verzetten, het kan zich er afhankelijk van maken, er bang van worden, er over praten, er ongelukkig van worden, noem het allemaal maar op. De mind heeft een eindeloze lijst aan mogelijkheden om op dat wat er is, een interpretatie los te laten.

Een van de reacties die de mind heeft op dat wat er IS, is het ontkennen van dat wat er is. Door te zeggen dat iets best meevalt bijvoorbeeld. Of te zeggen: ‘Ja, dat is dan jouw mening. Iedereen denkt anders en jij mag ook denken wat je wilt’. Of: ‘De waarheid bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen waarheid’. En wat dacht u van: ‘We moeten iedereen in zijn eigen waarde laten’. Of deze: ‘We moeten elkaar respecteren (ook kinderen) zoals we zijn.’

Ik zeg u: als u iemand tegenkomt die zich deze uitspraken laat ontvallen… stop het gesprek maar want het is einde oefening. Mensen die gevangen zitten in dit mindprogramma en er volkomen mee samenvallen ontkennen de werkelijkheid en jagen zichzelf daarmee dieper de onwetendheid in. Ontkennen en onwetendheid zijn buitengewoon negatieve samentrekkingen van de werking van de losgeslagen mind! En dus buitengewoon negatief. Negatief omdat ze ongeluk veroorzaken. U mag het ook liefdeloos noemen.

Mensen die weigeren te aanvaarden dat er een werkelijkheid is en dat er zoveel interpretaties van die werkelijkheid zijn als er schedels op aarde zijn, voeden door zich open te stellen voor onwetendheid en ontkenning, de negativiteit waarvan ze zelf denken dat ze zich er van losmaken.

Het effect van dit programma van de mind is dat de mensen die hierin gevangen zitten onrecht, corruptie, bedrog, geweld etc vrij spel geven en daarmee ondersteunen, het hun levensadem geven.

Het andere effect van dit mindprogramma is dat mensen die hierin gevangen zitten afgesneden zijn van wezenlijke ‘care’. Het zijn de mensen die uitdrukkingsloos tegen iemand die lijdt kunnen zeggen: ‘Welke les moet jij hier nu van leren?” En: ‘Jij bent zo negatief.” om je vervolgens links te laten liggen.

Met een mind die dit programma faciliteert, is de ‘care’, de werkelijke, wezenlijke, menseigen care, als vanzelf en moeiteloos voortkomend uit de liefde, de nek omgedraaid. Hoe uit zich dat? Het uit zich in de afwezigheid van adequaat en effectief handelen. Men handelt niet omdat er ‘geen probleem’ zou zijn. ‘Alles mag er tenslotte zijn.’ En: ‘Alles heeft een doel’. Daarom is het in deze tijd heel moeilijk de energie collectief te veranderen want de groep programmadragers is groot. Daarom kan de regering en de rest van de machthebbers ons moeiteloos tot slaaf bombarderen bij geboorte,  onrecht over ons uitgieten, onze vrijheden indammen, ons met geweld dwingen onze arbeid te geven in ruil voor een bedrag fake geld, onze kinderen ongestraft uit huis halen en ga zo maar door.

Daarom is het zo ontiegelijk belangrijk om werkelijk bewustzijn te ontwikkelen. En met ontwikkelen bedoel ik letterlijk: ont-wikkelen: vrij maken van de wikkel. Vrij maken van de werking van de losgeslagen mind.

Dit programma is een hardnekkige. Het heeft bij mij een jaar of zeven geduurd  voordat ik voldoende geleefd en ervaren had, genoeg bewustzijn had vrijgemaakt, om het op te gaan merken dat ik zo mee werd genomen door dit soort gedachten.Toen kon ik ook beter het effect ervan op mijn lichaam en mijn leven gaan zien.

Maar er is makkelijk vanaf te komen als je hem in het snotje hebt. Want bewustzijn verschroeit dit soort programma’s met de bijbehorende hardware. .

Als je maar wilt. If you really, really care.

Toevoeging: ik kwam dit artikel tegen dat over hetzelfde gaat maar dan uitgebreider, van Mark Passio: http://www.zengardner.com/new-age-bullshit-and-the-suppression-of-the-sacred-masculine/

 

Advertenties

2 thoughts on “Je moet niet ‘tegen’ iets zijn, dan voed je het…

 1. Tsja, “Je moet niet tegen iets zijn, dan voed je het” is inderdaad een zeer gevaarlijk domme uitspraak. Echte een SPW-ers uitspraak, maar goed, je moet iemand die je met enige regelmaat opmerkt dat waar twee vechten ook twee schuld hebben , nooit serieus nemen…

  Helaas zit er in die andere uitspraak , “Waar je aandacht aan geeft , groeit ” een soort verdraaide kern van waarheid. Het is eigenlijk, “Waar je gedachten gaan gaat ook je energie “,
  maar of dat positief of negatief is hangt natuurlijk van soort gedachten en intentie af…

  Maar je hebt verder helemaal gelijk. Dit soort schijnsentimentaliteit maakt geesten ziek…
  In werkelijkheid zijn wij hier om ons te ontwikkelen. Sommigen heel ver, sommigen slechts een klein beetje, nog anderen om het compleet te verpesten…
  Je kunt rustig stellen dat aangezien wij slechts kunnen leren van fouten maken, iedereen die erop uit is het mij onmogelijk te maken nog een fout te begaan, een misdadige sadist is…

  • Ik vrees dat we hier zijn om te genieten, lief te hebben. Al het gepraat over ‘leren’ is naar mijn idee een typische overheidsconditionering en niet meer dan dat. Wat denk jij, Bram. Zou dat hout kunnen snijden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s