Aan tafel met Jan woensdag 7 mei

unnamed

Het verschil tussen wie je bent en de werking van je mind
Wij ontmoeten veel mensen die in hun eigen ervaring het verschil niet weten tussen wie ze zijn en de werking van het op hol geslagen brein. Ons brein is door de tijden heen zo krachtig geprogrammeerd dat het vrijwel onmogelijk is er niet mee samen te vallen. We zitten gevangen in onze gedachten, overtuigingen, idee dat we Piet, Kees, Jan of Klaas zijn. We scheppen ons leven daardoor voornamelijk vanuit die energie. Omdat de mind duaal is en geen eenheid kan bevatten, scheppen we dus een dualistisch leven waar we heen en weer bewegen tussen geluk en ongeluk.

Mensen als Jezus, Eckart Tolle, Krisnamurti, Barry Long, en vele anderen die verlicht waren of zijn, vertellen over het verschil tussen mind (myself) en onze being (me). Maar hoe IS het dan in de dagelijkse praktijk, van moment tot moment? Hoe weet je het verschil in je eigen leven, in ieder moment? Hoe kom je van overgenomen te zijn door de mind naar je essentie in de praktijk? Als je diepe irritatie voelt naar je kind, de kassajuffrouw, je buurman of je baas.. hoe stap je daar in 1 keer uit, in dat moment? Hoe snijdt je de gehechtheid, de identificatie met je persoon door, keer op keer op keer. Ieder moment dat het lukt je los te maken van de leugen van de mind ben je vrij, ben je verlicht, in je lichaam dat dan aangestuurd wordt door jou, being, liefde, essentie. Al was het een seconde, dan was die seconde wezenlijk vrij en dus verlicht. Dat is wat wij meditatie noemen: de aandacht is in je lichaam, de mind is stil.

Het verschil leren ervaren
Wijzelf worstelden hier ook jarenlang mee. Kennis hebben van ego, essentie, pijnlichaam, Schuddebonkebeest, mind is niet genoeg om in ieder moment uit de negativiteit te kunnen stappen en daarmee liefde vrij te maken. We moesten leren zien maar nog veel belangrijker, leren ervaren in ons lichaam wat het verschil is.

Dat is waar de avonden met Jan over gaan: het leren ervaren van het verschil tussen me en myself.

Stoofpottenmeditatie-avond
Goed eten is grondend, gezellig, warm en eenvoudig. En Jan houdt erg van koken. Daarom begint de avond met een voortreffelijke vegetarische maaltijd bereid in een Afrikaanse stoofpot.

Daarna leidt Jan zijn gasten in twee eenvoudige stappen in ‘me’. Deze oefeningen zijn van een dergelijke eenvoud dat je ze zelf ook thuis kunt doen met je partner, je kinderen, vrienden etc.

Praktisch
19.00 Heerlijk dineren

19.30 – 22.00 Introductie in ‘me’: een veld van liefde

Maximaal aantal deelnemers: 8

Kosten inclusief maaltijd: E35,-
Mocht dit een probleem zijn, neem dan contact met me op want geld mag geen oorzaak zijn van het niet kunnen opdoen van ervaringen.

Lokatie: Dieren, Gelderland

Opgave: eugenie@freeskoolnederland.nl

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s