Doen waar je van houdt

foto 3foto 2(1)foto 1foto 2

Als je doet waar je van houdt, dan draag je bij. Je draagt bij omdat je bent wie je bent en leeft wie je bent. Het is simpelweg een vreugde om in de buurt te zijn van iemand die vol is van wat ie doet. Van wie hij is. Zoals het heerlijk is om bij de  zee te zijn met zijn natuurlijke golfslag, zo is het heerlijk bij iemand te zijn die in ‘zijn’ rust.

Jesse heeft met de paplepel ingegoten gekregen dat hij steeds meer verantwoordelijkheid over zijn leven en de invulling ervan kon pakken. Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand. Tegenwoordig deelt hij voor zo’n 80% van de tijd zijn eigen leven in.

Jesse houdt van het leven. En van zijn leven. Ik vroeg hem een keer hoe vaak hij zijn bed uit komt met tegenzin. Hij keek me niet begrijpend aan. ‘Tegenzin?”

Een mens in zijn kracht is een mens in liefde, in de flow. En natuurlijk gaat ook Jesse daar uit en heeft hij onze hulp nodig terug te keren naar zijn hart, zijn essentie.

Op de foto’s zien we Jesse aan het werk met een van zijn passies: het ontwerpen en maken van dingen. Hier is hij aan het werk om van een vijl (!) een mes te maken. Hier komt creativiteit, materiaalkennis, vakmanschap en geduld voor om de hoek kijken. Want de vijl omtoveren tot een mes vraagt veel slijpwerk. En de vijl blijft niet uit zichzelf liggen en je hebt twee handen nodig om te slijpen. Dus moet er iets komen waar de vijl op stil blijft liggen. Daarnaast moet het slijpvlak stabiel en scherp zijn. In samenwerking met zijn leermeester ontwerpt Jesse materiaal (de houten opstelling) om dit soort dingen op te lossen. Elke stap vraagt creativiteit, inzicht en experimenteren. Zonder dat je van te voren precies weet wat het volgende probleem zal zijn. Dit is wat ik noem: ware scholing. Het leven als leerschool.

Allemaal prachtig. Maar, ik kan u verklappen, mijn grootste genoegen is te zien dat hij diep in zijn essentie verzonken aan de gang is. Nadat hij een hele dag heeft gewerkt op zijn stageplaats waar hij enorm veel leert van een vakman, is er niets liever dat hij doet dan de tuin in te gaan en zijn werk afmaken en vervolmaken. U begrijpt.. ik ben een tevreden en een gelukkige moeder. Iedere moeder wil haar kind gelukkig zien. En gelukkig zijn.. dat is in je lijf zijn, in het nu, vrij van de mind.

foto 3(1)

Hier zien we het mes dat nog lang niet af is, op een plank liggen met gaten erin geboord. Als je uitleg wilt over de werkwijze van Jesse of je wilt zelf ook een werkmes maken: neem contact met hem op!

Stuur dan een mail naar: eugenie apestaartje freeskoolnederland punt nl

Advertenties

2 thoughts on “Doen waar je van houdt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s