Bevallen zoals het bedoeld is

kus knuf placenta zww geboorte

placenta kleur _MG_9841

Bevallen zoals het bedoeld is vanuit onze blauwdruk

Bestaat dat? Als ik deze vraag stel in de ‘birthing community’ krijg ik twee soorten reacties.

Mindfuck
Een is er een van de mind: ‘Wie zegt dat er zoiets als een blauwdruk bestaat? Je beledigt andere vrouwen door zo te praten. Als zij een bevalling hebben meegemaakt waar ze pijn geleden hebben of waar ze medicatie nodig hadden, geef jij ze een slecht gevoel door zo te praten. En wie ben jij eigenlijk dat je denkt te kunnen weten dat er zoiets bestaat als een blauwdruk. Beetje religieus, niet? Spirituele hoogmoed’.

Liefde
De andere reactie is van vrouwen die in contact zijn met of flitsen hebben van de liefde, de waarheid die opgeslagen ligt in onze beenderen, ons weten, ons DNA: baren is liefde.

Wat we in deze foto’s aanschouwen is pure liefde. Deze vrouw, Noel, bevalt vanuit een totale ontspanning die opgewekt wordt doordat zij WEET, zoals iedere vrouw dit kan weten, wie zij is, en wat er gaat gebeuren. Zij is een met het baringsproces. Zij is een met haar lichaam zonder dat zij denkt dat zij haar lichaam is.

Noel houdt van haar lichaam. Totaal. Volledig. En omdat zij van haar lichaam houdt kan ze het gewoon haar gang laten gaan omdat ze weet dat haar lichaam er alles aan zal doen om haar en haar geliefde kindje het goed te laten hebben. Omdat Noel van haar lichaam houdt kan haar lichaam haar volgen, de liefde volgen en doet het waartoe het is geboren: in liefde leven geven. Wij, de massa, hebben/heeft de leugen aangeleerd gekregen dat ons lichaam zich tegen ons kan keren. Dit wekt een angst omtrent baren; ‘Het doet pijn en de baby kan er aan dood gaan’. In deze leugen geloven generaties vrouwen. Als dit is wat je ten diepste gelooft, zal dit je ten deel vallen. Zo werkt het universum.

Noel leeft ons een andere werkelijkheid voor. Zij toont ons de immense schoonheid van het vreugdevol leven geven.

Zij toont ons het effect van het houden van je lichaam en het erop vertrouwen. Dat is wijsheid. Vrouwenwijsheid.

Daar zijn geen woorden voor..

Dus ik zwijg!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s