Je kunt peuters niet behandelen alsof het al echte leerlingen zijn

Dangling Doll kopieVroegtijdig volstampen met kennis schadelijk
Het lijkt wel alsof de platte kennis en de bijbehorende technologie die deze kennis faciliteert het meest wezenlijke in het leven van een mensenkind zouden zijn. Vooral de overheid is gegrepen door het kennisvirus; een kind kan niet vroeg genoeg cognitieve platte kennis ingelepeld krijgen. Gelukkig zijn er ontelbaar veel mensen die dit niet alleen niet zien zitten maar het zelfs schadelijk vinden. Een van de ze mensen is professor dr. Sieneke Goorhuis-brouwer die de uitspraak deed die ik in de aanhef opnam.

Zij is bijzonder hoogleraar Spraak en -Taalstoornissen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Helaas is het zo dat wanneer ouders dit soort uitspraken doen deze uitspraken de Kliko in verdwijnen. Wat weten ouders er tenslotte van, niet waar? Die hebben er niet voor geleerd, tenslotte (kuch). Helemaaaal om te huilen is het daarom dus als uitspraken van mensen die er wel voor gestudeerd hebben door de overheid eveneens de Kliko in worden geschoven! Het wordt tijd dat de overheid gaat luisteren. Of is dat niet het probleem? Is er iets anders gaande?

Peuters hebben een andere omgeving nodig dan een klaslokaal
‘Kinderen moeten hun peuter- en kleutertijd ten volle kunnen beleven’, zegt Goorhuis. ‘Als we het over voeding en veiligheid van kinderen hebben, weten we precies hoe dat allemaal moet. We geven een jonge baby echt geen boerenkool met worst. In het onderwijs doen we dat wel, in overdrachtelijke zin. En dan zijn we nog verbaasd dat het kind, ook weer in overdrachtelijke zin, darmstoornissen krijgt!’

Wat het kind werkelijk nodig heeft
Hear! Hear! Hier wordt wijsheid gesproken! De basis die een kind moet meekrijgen is emotionele stabiliteit. Als aan die voorwaarde is voldaan kan een kind alles leren wat het maar wil. Het onderwijs ziet zichzelf door de overheid echter gedwongen precies het tegenovergestelde te doen: het wordt gedwongen een obsessieve focus te leggen op schoolsucces. Dit beleid brengt grote schade toe aan onze kinderen! Wat bezielt de overheid exact het verkeerde op te leggen? Is zij dom? Is zij onwetend? Ik hoor goedgelovige onderdanen dit wel vol vertrouwen uitbraken. Dat zou te gemakkelijk zijn, deze conclusie te trekken. In deze kennismaatschappij is ALLE kennis van wat gezond en noodzakelijk is voor kinderen, beschikbaar. Bovendien weet ik dat minimaal één persoon uit de thuisonderwijswereld alle onderzoeken toestuurt aan mensen als Dekker en Asscher over jonge kinderen en hoe die zich ontwikkelen. Er wordt gewaarschuwd dat wat men instelt kinderen kapot maakt.

Wat betekent het dan dat alle kennis (en ervaring!) die aantoont dat kinderen, zeker jonge kinderen, een andere omgeving nodig hebben dan een klaslokaal om zich natuurlijk en gezond te kunnen ontwikkelen, wordt verworpen?

Dat kan maar één ding betekenen: de overheid wil dit niet weten. Weet u een andere verklaring? Die hoor ik dan graag!

Bron: http://www.rug.nl/news-and-events/people-perspectives/opinie/2010/opinie42_2010

Dit zijn een aantal onderzoeken en artikelen die bij Dekker en Asscher persoonlijk onder de aandacht zijn gebracht. De heren hebben er niets mee gedaan.
http://1637.punt.nl/content/2012/11/HET-KLEINE-DRAMA-VAN-HET-NIET-KUNNEN-KLEUTEREN

http://1637.punt.nl/content/2012/11/Kleuters-zijn-geen-schoolkinderen

http://1637.punt.nl/content/2012/11/Gun-kinderen-hun-eigen-tempo

http://1637.punt.nl/content/2011/02/delayed-academics-key-to-preventing-learning-problems

http://1637.punt.nl/content/2011/02/-education-is-not-a-race

http://1637.punt.nl/content/2012/06/waarschuwing-uit-een-socialistisch-land

http://1637.punt.nl/content/2010/11/ontdekking-of-mythe-het-normale-kind

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s