Wijsheid ten aanzien van schoolgang

1606999_758869270798835_1314590403_nIk heb veel reacties gehad op mijn vorige artikel: ‘De gevaren van vroege schoolgang‘. Een van de mensen die reageerden was Arend Zeevat. Ik plaats zijn reactie graag in een aparte post omdat hij waarheid spreekt. En daar is een groot gebrek aan in onze maatschappij tegenwoordig.

Arend:

“Sinds de mens over het leven is gaan nadenken en zich daarmee buiten dat leven plaatste, is hij de verbinding met de wijsheid die in het leven zelf besloten ligt volledig kwijtgeraakt. Wijsheid is tot lege kennis geworden en tot een doel op zich. Aangezien men kennis gelijk stelt aan macht, is er een kaste van kennisdragers geschapen die macht over anderen meende te kunnen uitoefenen.

Daarbij is er een schoolsysteem ontwikkeld, dat er op gericht is om deze kaste van kennisdragers hun macht te laten behouden en verder uit laten bouwen. In deze gaat het niet om het belang van het kind, maar om het belang van de kennisdragers.

Dit kan in mijn beleving alleen verandert worden door de gerichtheid op kennis op individueel niveau om te vormen in een gerichtheid op wijsheid. Mijn definitie van wijsheid is, een doorleefd met het hart verbonden weten, die in het dagelijks leven wordt toegepast”.

Advertenties

2 thoughts on “Wijsheid ten aanzien van schoolgang

  1. Dank je voor het delen. Sluit zo aan bij de Ontdekkingsreis, een school om je hart te volgen. En jij weet dat al!!
    Fijne dag, veel liefs en hartegroeten van
    Jetske đŸ’–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s