Waarom zijn we hier op aarde?

unnamedIk reed gisteren naar een klant en luisterde ondertussen naar een tape van Barry Long. Waarom zijn we hier op aarde? Wat komen we hier doen?

‘Gelukkig zijn’, kwam in me op. Barry zegt het net even anders.

‘We are here to enjoy life and becoming more intelligent’.

Nu bedoelt Barry Long met ‘life’ niet ‘ons leven’. Hij maakt een onderscheid tussen het leven zoals dit door ons lichaam stroomt, het bewustzijn dat we zijn en ‘ons leven’. Dat laatste is alles wat we met onze zintuigen kunnen waarnemen. Het gaat dan om zaken als ‘ons werk’, de relaties die we hebben, het eten dat we nuttigen, onze leefstijl, etc. Als we veel mind hebben in ons systeem hebben we ook een leven dat met name gevormd wordt door de mind en de bijbehorende energie. Ons leven zal dan heen en weer schommelen tussen ‘leuk’ en ‘niet leuk’ want dat is het domein van de mind. Iets wel willen of iets niet willen. Als we het grootste deel van de tijd in ‘me’ zijn zal ons uiterlijke leven dat ook reflecteren. Er zijn dan nauwelijks tot geen problemen.

Onder intelligent verstaat hij bewustzijn. Hij bedoelt dus niet ‘kennis op doen op school’. Dat is een activiteit van de mind. Van kennis opdoen word je slim, maar niet intelligent.

Intelligentie gaat over het leven, de waarheid, het juiste doen in een moment.

Als ik dan zo om me heen kijk, naar al die levens waar het mijne er een is, dan is er toch wel ontzettend veel mind energie. Vrijwel overal waar ik kijk. Het is dan ook niet wonderlijk dat de wereld er zo aan toe is.. En is er maar één werkelijke uitgang: massaal innerlijke de vrede (willen) zoeken van binnen door stil te worden. En van daaruit doen wat we moeten doen.

Als ik dan naar politici kijk, dan is het triest gesteld met het leven in de wereld. Dat zijn hoofden die door een lichaam vervoerd worden. En daarom kunnen ze onmenselijke wetten instellen. Ze ontberen intelligentie. Dus brengen ze met name schade toe omdat ze niet weten wat ze doen. Ze denken maar wat. Allemaal breindiarree..

Zou het mogelijk zijn dit te keren..?

Peins..

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s