Vroege schoolgang schadelijk voor het kind

unnamedBron: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2145136/School-starting-age-raised-to-prevent-long-term-damage-brighter-children.html

Het teveel benadrukken van het moeten leren lezen, rekenen en rekenkunde kan tot schade leiden op de langere termijn. Waarom is dat zo? Omdat een eenzijdig benadrukken van deze cognitieve vaardigheden tot scheefgroei in het kind kan leiden.

Onderzoek toont aan dat later beginnen met deze vaardigheden veel gezonder is.

Ervaringen van veel thuisonderwijsouders bewijzen ook dat met name jongens op veel latere leeftijd geconfronteerd moeten worden met deze stof. Ook neurologen bevestigen dit. Jongens moeten veel tijd doorbrengen met bewegen, spelen, stoeien, fysiek bezig zijn.

De breinen van jongens en meisjes zitten fundamenteel anders in elkaar, iets dat de overheid met haar dwangmatige schoolsysteem pertinent weigert te aanvaarden, laat staan dat ze met dit feit iets doet in de praktijk. Ik vind dit een schande. Het is een fundamentele veronachtzaming van de natuur van het kind en daarom schadelijk. Lees hier bijvoorbeeld wat een grote verschillen er zijn tussen jongens- en meisjes breinen.

Het veel te vroeg overvragen van de hersens van kinderen is iets dat moet veranderen. Moet stoppen. Kinderen moeten als kinderen behandeld worden. Niet als jonge produktie-medewerkers in een economie die is gebaseerd en uit is op competitie en economisch winstbejag.

Als we een andere wereld willen hebben dan moeten we beginnen met onze kinderen anders te behandelen.

Wat vindt u daarvan?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s