Politiek: handen af van onderwijs en onze kinderen

539687_225970204232134_1001913096_nHet leven is de beste leerschool

Hier zijn de kinderen bij Drukkerij Wedding. Ze deden daar een geweldige leerervaring op 

De foute instelling van politici
Wat kan ik genieten van onderwijsmensen die het hart op de tong hebben. Ze zijn er! En ze spreken waarheid.

Dat kun je van de politiek niet zeggen. Die rotzooien er maar wat op aan. En dat moet stoppen. Politici moeten faciliteren wat het volk wil uitbesteden omdat het individueel regelen van sommige zaken voor het individu nu eenmaal praktisch teveel vraagt. Aan tijd bijvoorbeeld. Als de politiek niet wil faciliteren moet ze van het pluche gehaald worden.

En als de politiek zoals nu, op drift is geraakt en zich alleen nog maar bezighoudt met mind control dan moet ze vandaag nog een halt toe geroepen worden.

Ik ben in deze wijsheid en waarheid niet alleen. Er zijn miljoenen mensen die zo denken maar het euvel is, dat zij ook DENKEN dat ze alleen staan. En in je uppie doe je niet veel. Maar met een ploeg kun je van alles. Ook aan dat denken dat je alleen bent moet een halt toegeroepen worden. Je bent niet alleen!

Experts aan het woord
Laten we ons oor eens te luisteren leggen bij “Dr Richard House, Senior Lecturer in Early Childhood Studies, University of Winchester”.

Meneer House vindt het een extreem slecht plan dat mensen uit de politiek beslissingen nemen over de levens van onze kinderen. Waarom vindt hij dat een extreem slecht plan? Omdat politici totaal geen weet hebben van kinderen.

Meneer House stelt dat het de experts in onderwijs en leerprocessen zijn die iets te zeggen zouden moeten hebben over onderwijs. Dat is in de praktijk niet het geval. In ons land is dit eveneens zo. Een afgestudeerde bestuurskundige (Dekker) beslist nu over de levens van miljoenen kinderen in dit land. Dat is absurd. Laat u uw brood bakken door een begrafenisondernemer? Laat u uw geliefde begraven door de bakker om de hoek? Nee? Waarom geeft u uw kinderen dan in handen van mensen die zelf niet eens kinderen hebben en die weigeren te luisteren naar hen, die er weet van hebben? Hoe intelligent bent u dan?

Experts als het gaat om uw kinderen
Wie zijn de experts als het gaat om uw kinderen? Om onze kinderen? Zegt u het maar. Wie is de expert als het gaat om UW kind. Een wildvreemde afgestudeerde bestuurskundige die uw kind nog nooit gezien heeft? Ik zie u nu ‘nee’ schudden. Nee, zo iemand weet van toeten nog blazen.

Geprogrammeerde goedgelovigheid
Maar toch is het deze vreemdeling die uw persoonlijke leven en dat van uw kind dramatisch kan veranderen. Waarom? Waarom staat u toe dat een vreemdeling uw persoonlijke leven mag bepalen?

Omdat u van kinds af aan geprogrammeerd bent te geloven dat je er goed aan doet om op dit soort figuren te stemmen. U bent geprogrammeerd, gebrainwashed te geloven dat stemmen op wildvreemden die niets van u, noch de rest van het land weten, uw leven gaan bepalen. En dat van uw kind. U bent gebrainwashed dat niet alleen normaal te vinden maar zelfs wenselijk! Hoe absurd is dit, als u er langer dan twee minuten kritisch over nadenkt. Zou u het goed vinden dat uw buurman uw leven zou bestieren en bepalen? No way! Nu is het niet uw buurman maar een of andere wildvreemde en dan zegt u: ‘Het is niet anders?’

Enfin, terug naar meneer House.

Zou het kunnen bestaan dat experts op het gebied van onderwijs, leren, neurologie en kinderen het beter weten dan politici die zelf niet eens kinderen hebben? Hoe kan het dat u accepteert dat politici, gedreven door macht en politieke spelletjes, zonder enige pedagogische ervaring of kennis, het leven van uw kind mogen bepalen? Laat u uw auto ook nakijken door de eigenaresse van de snoepjeswinkel in de straat? Sorry dat ik het weer vraag maar het blijft me verbazen!

In het hele land en over de hele wereld is een ‘galaxy of the most eminent educational authorities across the globe’ aanwezig en wat doet de politiek ermee? Ze luisteren niet eens! Ze doen niets met de ervaring en informatie van ouders en andere mensen die ervaring hebben met en verstand hebben van kinderen. Waarom is dat? Hebt u daar wel eens bij stilgestaan?

Zijn ze geschift?
Arrogant?
Iets anders? Wat is UW idee?

De basis, de bron van leven is liefde
Om cognitief te kunnen leren is in een kind een basis nodig. Welke basis? De basis in een kind dat in een omgeving leeft waar het de kans heeft fysieke, sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Een basis van liefde dus. Van geliefd zijn. Van liefhebben.

Tijd voor liefde
Deze basis vraagt heel veel tijd (veel meer dan de jaren die de politiek ervoor denkt in te kunnen ruimen) en dit proces kan niet worden opgejaagd, net zo min een grassprietje kan worden opgedreven sneller te groeien dan zijn natuurlijke programma hem dicteert.

Als kinderen, ondanks deze aanwezige wijsheid die door mensen op het pluche genegeerd wordt, gedwongen worden om op jonge leeftijd te voldoen aan de gestoorde en geflipte eisen van een paar doorgeslagen volwassenen die denken iets te weten omdat ze in de politiek zitten, dan richt dit enorme schade aan. Aan de betrokken kinderen, omdat zij opgroeien vanuit een gestoord aangenomen idee dat er iets mis met hen zou zijn. Aan de mensheid omdat die nog dieper de gestoordheid ingaat te denken dat het leven gaat om presteren met als toetsingscriteria de gestoorde ideeen van vreemdelingen.

Het leven is een spel, een spelen
“Hoe eerder, des te beter aan het cognitieve kennisinfuus” is dus een leugen. Het is een waanidee, een ideologie gebaseerd op, ja op wat eigenlijk? Op waanideeën? Want de werkelijke experts zeggen dat kinderen alle tijd moeten krijgen om te spelen zolang als nodig is. De experts zoals meneer House stellen en tonen aan dat de obsessieve aandacht voor ‘leren’ niet in het belang is van hoe kinderen werkelijk gezond opgroeien en goed gedijen. Kinderen leren oa door eindeloos te SPELEN. Spontaan, creatief, expressief spelen vanuit wie zij zijn, zonder aansturing van een volwassene die een vooropgezet plan heeft hoe het ‘zou moeten gaan om de perfecte resultaten te krijgen’.

‘Hoe vroeger, des te beter’ is dus een leuze die de Kliko in moet. Nu! Volgens meneer House komt het voor dat onderzoeksresultaten die het tegendeel aantonen van wat nietsnutten als politici beweren, worden weggemoffeld door diezelfde politici omdat deze resultaten hen in de wielen rijden. Politici die geobsedeerd zijn door het valse idee dat ‘school’ niet vroeg genoeg kan beginnen omdat ‘geen kind mag achterblijven’ moeten wakker worden omdat tegenover de werkelijkheid die aantoont dat ieder kind dat zogenaamd te laat is begonnen met leren (en daardoor beschadigd werd) duizenden kinderen staan die zwaar beschadigd zijn door het zogenaamd belangrijke vroeg cognitieve leren dat de kinderen wordt opgedrongen, ver voordat zij daar aan toe zijn.Het is in deze tijd van groot belang dat kinderen worden beschermd tegen de waanzin van politici, die volstrekt onwetend zijn en geen idee lijken te hebben van de rampen die ze veroorzaken.Wij, die weten, moeten de kindertijd veilig stellen tegen dit soort waanzin. Wij, die weten wat kinderen werkelijk nodig hebben, ouders en mensen die met onze kinderen begaan zijn, moeten gaan staan en de waanzin een halt toe roepen.Vind je dit waar?

Vind je dit extreem?

Laat het ons weten.

eugenie@freeskoolnederland.nl

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s