Je gezin verwennen met pesto

 

mirjamJan heeft van een vriendin van ons een recept gekregen waar het water van uit je mond loopt. Pesto! Van zevenblad bijvoorbeeld!

Je hebt ineens, als je net als wij een overvloed aan zevenblad in je tuin hebt, een waardevolle bestemming voor dat spul.

Hier is het recept om van zevenblad een heerlijke pesto te maken. En hier is de site van Miriam waar nog veel meer te beleven is. Haar site heet Kruidenkunst.nl

Daslook- of Zevenbladpesto

* 2 handen daslook of jong/lichtgroen zevenblad of van allebei de helft (gewassen en afgedroogd)
* 1 ons extra belegen kaas of Grana Padano kaas* eventueel een vers teentje knoflook
* 10 gram amandelen kan zonder vlies, dit mogen ook pijnboom-/ zonnepitten of cashewnoten zijn, u kunt ze nog extra roosteren voor gebruik. Er kunnen ook aardappelpureevlokken gebruikt worden om het geheel te binden.
* 2 tot 3 deciliter olijfolie (ik voeg graag pompoenpittenolie of andere notenolie toe)

Maal de amandelen fijn en doe er dan de wilde planten bij. Maal weer fijn en voeg nu de kaas en 2 deciliter olijfolie toe. (ik dek mijn potjes van boven altijd af met een laagje pure olijfolie, zodat  ze langer bewaard kunnen blijven) Als de massa te droog is kunt u meer olie toevoegen. Daarna eventueel wat zout of kruidenzout toevoegen.
Heerlijk met spaghetti of op een sneetje brood/toast. In de koelkast bewaren! Ook kunt u nog allerlei andere “wilde kruiden” toevoegen zoals: muur, zuring, rucola, jong paardebloemblad, wilde marjolein, jong lindeboomblad, kleine veldkers, postelein, look-zonder-look, bladeren van de pinksterbloem enz……

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s