Authentiek rood inzetten (3)

unnamedIn het vorige bericht heb ik verteld wat authentiek rood in de bewustzijnsontwikkeling van het kind is en wat het nodig heeft van jou als volwassene, om dat te kunnen leven en diep te ontwikkelen.

Nu ga ik je vertellen hoe je dat inzet als je kind iets doet wat jij niet wilt. Want het is deze autoritaire maar o zo authentieke kracht, het is wie je bent, die de basis vormt van al je handelen. Handelen vanuit je being, is wat het kind verlangt. Als je wilt dat je kind sterk en krachtig in zijn leven staat, dan is dit de meest essentiële stap die een ouder dient te zetten. Te zijn.

Vol in je power zijn wil nog niet zeggen dat je van tevoren weet wat je gaat doen. Dat ligt aan de situatie. En de situaties zijn talloos. Op de situatie kun je je niet altijd voorbereiden, op in je power komen, zijn en blijven wel.

Goed, je hebt dus geoefend met de simpele oefeningen uit dit artikel en een volgende stap is deze. Je gaat oefenen met ‘nee’ tegen je kind te zeggen, vanuit die power. Vanuit jezelf, zal ik maar zeggen. Je kiest heel bewust een van de situaties waar je in de praktijk last mee hebt en die vaker terugkomt. Je kiest niet de moeilijkste; klein beginnen. Dan bereid je je innerlijk voor op die situatie. Je weet dat die situatie weer gaat komen dus je laat je vanaf nu niet meer meeslepen door je mind.

Je opent je voor je being door te kijken wat er effectief nodig is van jou. Hoe ben je als je sterk en krachtig bent en wat doe je. Laten we zeggen dat het kind van de computer af moet. Dus: ‘Nee, je mag niet meer op de computer nu’. Kijk of je de kracht die je bent kunt voelen, op kunt laten komen als je die tekst zegt. (Jouw tekst. Misschien komt er een andere tekst in je op, dan gebruik je die uiteraard). Je oefent hiermee als de situatie er niet is. In de auto, op weg naar je werk. Onder de douche, in de tuin. In stilte en hardop. Als het goed is, gaat na een tijdje (soms heel snel) je kracht toenemen. Omdat je je aandacht geeft aan wie je bent. Dan groeit dat.

Als de situatie er dan eenmaal is, ga je diep je lijf, je power in. Je ademt in door je neus, uit door je mond, je voelt je voeten op de grond, in door je neus, uit door je mond, in door je neus en uit door je mond, en dan ga je de situatie in. Je zegt de zin 1 keer en dan ga je nog dieper je lijf in terwijl je de ‘nee’ in alle rust en power blijft voelen. Kijk wat er dan gebeurt.

Laat me weten hoe het ging!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s