Workshop Opvoeden in de praktijk 1 februari in Den Bosch

Fischommel

Zondag 1 februari zijn we weer in Den Bosch. Zoals we in ons boek beschreven zijn er veel onderwerpen die samenhangen met opvoeden en je ouderschapsstijl beïnvloeden. Dat maakt het een complex gebeuren. Veel mensen zoeken oplossingen die snel werken maar de ervaring leert dat quick fix oplossingen tijdelijk verlichten maar de basis niet fundamenteel raken.

Je hebt een prachtkind. Je wilt het graag allemaal goed doen en je staat bewust in het leven. Misschien wilde je alles anders dan je ouders doen, of juist hetzelfde, misschien ging je er heel intuïtief in of heb je juist van alles gelezen. Maar dan de praktijk…. ?

Je kind, ooit dat pasgeboren liefdeswonder in je armen, luistert slecht, is regelmatig dwars en nukkig, wil niet eten/slapen/zelf spelen, is onzeker, angstig, heeft driftaanvallen of is heel erg druk. Je voelt je als moeder of vader regelmatig niet zo’n geweldige ouder als je ooit gedroomd had te zijn toen je besloot kinderen te krijgen en het ouderschaps avontuur aan te gaan. Je vraagt je regelmatig af wat er anders kan of moet? Je wenst dat je kind beter in zijn of haar vel zou zitten. Je zou zelf als ouder beter in je vel willen zitten en meer tools willen hebben.

Is een van deze dingen of alles op je van toepassing? Of ben je op andere vlakken zoekende in het ouderschap? Dan is dit wellicht de workshop voor jou.

Jan en ik vertalen de wijsheid van Barry Long en Eckhart Tolle ( de kracht van het nu) & de ontwikkelingsstadia van het kind, naar de alledaagse praktijk van ouders. Hoe kun je jezelf en je kind steeds weer in de essentie brengen, en hoe kun je de eeuwige kwaakfontein van het hoofd stil krijgen zodat je authentiek kunt handelen. Hoe kun je vastgelopen patronen en negativiteit in je gezin doorbreken zodat het leven met je kinderen (weer) echt leuk wordt. Grote onderwerpen die we tijdens verschillende workshops de revue laten passeren.

Hoe de mind werkt en ons tegenwerkt
Zondag besteden we veel aandacht aan de werking van de mind en hoe die te doorbreken. Als je problemen hebt met de kinderen is er altijd iets in jou dat niet in waarheid is. Waar de mind het heeft overgenomen van jou. Daar bewustzijn op krijgen is noodzakelijk.

Lokatie: De YogastudioHinthamerheinde 17
Den Bosch

Kosten:  E35 euro per persoon en E60 euro voor ouderparen

Tijd: 13.00 tot 16.00 uur

Aanmelden:  eugenie apestaartje freeskoolnederland punt nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s