Liefde is: zorgen voor..

13390_10205333776377160_3196427106638466001_nIk lees met kromme tenen berichten van de overheid over zorg. Echt, wat een rubbish braakt die overheid uit. Hoe kun je als mensheid zo stom zijn om liefde, wat zorg is, uit te besteden aan een dode, op macht en geld beluste instantie? Dat kan niet werken.

Zorg komt uit het hart, is menselijk, levend en vibrerend. In ieder moment. Het is vol vreugde, precies afgestemd op wat in dat moment nodig is. Degene die zorg nodig heeft is net zo in liefde als degene die zorg geeft. DAT is 1 zijn.

No freaking way dat deze menselijke kwaliteit kan floreren onder het juk van dode mindregels en andere levenloze protocollen, opgesteld om wille van verzekeringstechnische rubbish, bedachte veiligheid, tijdsplanningen en de rest van de onmenselijke shit die de overheid over ons uitstort.

Liefde voor de buren, voor familie, voor mensen, is uitbesteed aan ‘professionele’ zorginstellingen. Professioneel heeft de plaats ingenomen van liefde.

En dan bent u verbaasd dat dit in puin loopt? Dat uw moeder een hele dag in haar eigen stront zit omdat er geen personeel ‘genoeg’ is om aan haar basisbehoeften tegemoet te komen? U bent verontwaardigd?

U wordt niet wakker als een vertegenwoordiger van dit levenloze systeem zijn eigen moeder in de shit laat zitten. Morgen een nieuw item op tv waar u zich druk over kunt maken, nietwaar..

Ik kijk het alles in stilte aan..

En weet.. deze eenvoudige foto…

Daar kijk ik naar in deze volstrekt krankzinnige wereld die op geen enkele wijze nog contact lijkt te hebben met de aarde… met liefde.. volkomen op hol geslagen en out of context.. maar zo’n foto brengt me dan terug tot essentie.. tot eenvoud..

Dit is wie we zijn.. wat menselijkheid is.. wat zorg is.. in al zijn eenvoud… liefde en onvoorwaardelijkheid…

Een liefdevolle, vanzelfsprekende warme, beschermende, moeiteloze arm om een ander heen.. Liefde is moeiteloos.. protocolloos..

Weet u nog hoe dat voelt? Hoe dat is? Moeiteloos liefhebben..

Het leven een dansfeest..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s