Professionele Ouders

peertpeerd

Wij geven nu meer dan tien jaar thuisonderwijs. We zijn, wat je noemt doorgewinterd, fiks ervaren, deskundigen ofwel experts. En daardoor hebben wij recht van spreken.

Dat is net zoals met, laten we eens een voorbeeld zoeken, bergbeklimmers. Waar luister je liever naar. Naar mensen die bij de outdoorwinkel staan te blaten maar nog nooit een berg in levende lijve hebben gezien laat staan, hebben beklommen of een ervaren bergbeklimmer die super op conditie is, jarenlang ervaring heeft en menig probleem bij het bergbeklimmen heeft moeten overwinnen?

Stel je voor dat zo’n figuur, zonder enige authentieke ervaring, overduidelijk met veel te dikke buik, onderkin en rode konen hetgeen op te hoge bloeddruk wijst, regels denkt te moeten instellen voor professionele bergbeklimmers.

Zou je je op de dijen kletsen van hilariteit? Je wenkbrauwen fronsen.. je vuisten ballen.. honend lachen..? Het zou toch van de zotte zijn als zo’n figuur de ervaren, goed functionerende bergbeklimmers via wet- en regelgeving zou opleggen gewichten van 20 kilo mee te dragen. Voor de veiligheid. Want als je naar beneden stort maak je tenslotte een diepere indruk in de sneeuw met zo’n gewicht en kun je makkelijker gevonden worden.

Dit zou toch volledige krankzinnigheid bewijzen?

Wat is je visie dan ten aanzien van figuren die volstrekt onwetend zijn en van toeten noch blazen weten als het gaat om kinderen, laat staan om de ontwikkeling van kinderen, denken dat door een beetje ongezouten in gemeentelijke stoel te gaan zitten blaten ze recht van spreken hebben? Ze volstrekt krankzinnige regels in mogen stellen die onze kinderen niet alleen van de weg afhalen maar vaak zelfs kapotmaken? Omdat kinderen en de gezinnen waarin ze leven ineens 20 kilo extra mee te zeulen krijgen, een gewicht dat gestoord en levensgevaarlijk kan zijn..

Je denkt misschien: waar heeft ze het over?

Ik heb het over de enorme tirannieke druk die de overheid graag uitoefent op burgers. Dat doet ze op alle terreinen en dus ook in het onderwijsveld. Druk uitoefenen, bedreigen, ontregelen, uiteen drijven, creativiteit en ondernemerschap de grond inboren, torenhoge lasten op de schouders van mensen leggen en hen strafbaar stellen als zij bezwijken onder die last. Willekeur en terreur, daar genieten veel figuren van die voor de overheid werken. ‘Kunt u niet betalen omdat u financieel aan de grond zit? Ha, dan geeft de overheid ons het recht nog meer geld te eisen, haha. Topjob heb ik toch.’ Zo gaat het ook in het onderwijsveld.

Crasht je kind op school omdat het systeem waarin het kind moet bewegen volstrekt krankzinnig is geworden, dan ligt het aan je kind. Of nee, aan jou. De leerplichtambtenaar moet dan vanuit ‘de onderbuikgevoelens’ een melding doen bij wat vroeger het AMK heette: u is een kindermishandelaar. Tegenwoordig heet die keet ‘Veilig thuis’. Kuch ende hoest..

Je kind wordt in het systeem aan talloze tests en toetsen blootgesteld waar de overheid tot in den extreme tracht alles van JOU te weten te komen. Die tests zijn er echt niet voor je kind. De overheid probeert via je kind achter jouw voordeur te komen. Hoe is je thuissituatie, drink je, heb je wel eens ruzie met je kerel of je vrouw, zit je fiks in de poen of moet je de eindjes aan elkaar knopen, heb je een traumatisch verleden, heeft je kind wel een eigen kamer, krijgt je kind zwemles, gaan jullie wel op vakantie en de rest van de onderdelen van jouw leven die de overheid geen moer aangaan. Maar hee ho, alles voor het kind! En nee, ik verzin het niet. Check hier maar. Volstrekt gestoord. Hitler zou in deze tijd met een continue grote grijns op zijn smoel rondlopen. Elk detail van de burger wordt vastgelegd. In met elkaar verbonden databases.

Dus. Het maakt niet uit. Het maakt niet uit of je je kind naar school brengt. Of dat je thuisonderwijzer bent. Thuisonderwijzers worden bedreigd. Ouders die hun kinderen naar school brengen worden bedreigd. Op grote schaal. It is all in the game en een en hetzelfde systeem. Als u de macht en de machtsmisbruik maar voelt. Als u maar weet wie denkt de baas te zijn.

Wie is de baas, vraag je? Tot nu toe dat figuur, overduidelijk met veel te dikke buik, onderkin en rode konen hetgeen op te hoge bloeddruk wijst, die regels denkt te moeten instellen voor professionele bergbeklimmers.

Jij, als ouder, bent de professionele bergbeklimmer als het gaat om jouw kind.. Jij kent je kind. Jij weet wat je kind nodig heeft om tot zijn recht te komen. Daar ben jij ouder voor. Jij bent een professionele ‘je eigen kind kenner’ en die rol mag je nooit laten afnemen door een wildvreemde.

Voel je wat ik zeg?

Jij bent de professionele ouder

NIEMAND anders

Wij, thuisonderwijsouders in Dieren, zijn professionele onderwijsdeskundigen. Je kunt ons inhuren voor school- en thuissituaties.

Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van bewustzijn in het kind, van de wisselwerking tussen het kind en zijn omgeving, van leren, van genieten, van creativiteit en een kind tot zijn recht laten komen, van de omgeving aanpassen aan een kind en ga zo maar door..

Naast ons zijn er vele onderwijsdeskundige ouders in Nederland die enorme ervaring hebben, een weten, deskundigheid, in wat nodig is voor een kind. We staan niet alleen. Ook zijn er talloze leerkrachten die dit systeem volstrekt verrot vinden en er afstand van nemen, met betere alternatieven komen en de Kliko ingewerkt worden..

Vind je het niet krankzinnig dat ‘onze’ overheid (sorry, moet er even uit… kots!) al die deskundigheid de plomp inwerkt en haar eigen beknepen route blijft gaan? ‘Iedereen naar school’.

Vind je het niet op zijn minst een beetje merkwaardig dat wij, ouders, opzij moeten, weg moeten, van de kaart moeten worden geveegd op zijn slechtst en met een ketting aan de enkels op zijn best, zoals nu in Rotterdam opgetuigd wordt door de wethouder aldaar..

Oh, je hebt dat niet gevolgd… Ok. Dat is een volgende blogpost waardig..

Mijn god…. het leven een dansfeest…

Deze wereld een hel..

Oh ja…. de openingsfoto’s… wat betekenen die…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s