Het taboe rondom seks

doorggassenEr is een taboe rondom seks…

Op het internet lees je er weinig over. Als je er al over leest dan is het in zieligheid gevat.. een probleem.. Aan stakkerds voorbehouden…

Het taboe heet:

Vrouwen (en veel mannen) WILLEN geen seks

Ok. Pauze… take a break… haal een drankje…

WILLEN GEEN SEKS

Woehaa….

(Veel mannen willen ook geen seks.. Maar die groep zwijgt er nog harder over dan de vrouwen.. dus de rode alarmvlag wordt gehesen voor vrouwen die geen seks willen..)

En nee, natuurlijk heb ik het hier niet over alle vrouwen. Of vrouwen in zijn algemeenheid. Maar er zijn vrouwen die geen seks willen. (Het zijn er veel maar door het zwijgen valt dat niet op).

En dat is een taboe want vrouwen die geen seks willen, daar is iets mis mee. Toch? Wie wil er nou geen seks?

Aangeleerd robotic antwoord: iedereen die normaal is wil seks.

(Ik maak op dit punt in het blog even gebruik van de gelegenheid mijn vingertje omhoog te steken als ervaren vrouw en op te merken: ‘normaal is niet gelijk aan natuurlijk. Het is bijvoorbeeld heel normaal je partner te pijpen om maar wat te noemen. (Zeker, ik neem geen blad voor de mond) Maar het is niet natuurlijk.) …

Gaan we verder….

Vrouwen en mannen die geen seks willen, die geen vuur in hun relatie willen, mankeren dus iets. Dat is wel duidelijk. Je zou de kerel van zo’n vrouw zijn. Of je zou de vrouw van zo’n impotente gast zijn.. Ja, dan moet je ook niet raar opkijken als je vent of vrouw buiten de pot gaat piesen. Daar heb je het dan toch zelf naar gemaakt. Seks is gezond. Geen seks willen is ongezond en niet normaal.

Dat 20% van de vrouwen geen zin heeft in seks en 15% van de mannen wordt niet als een natuurlijk signaal gezien maar als een aandoening. Een ‘libido-stoornis’. U is gestoord.

Het betekent: niet meer geil worden. Geen erectie meer kunnen krijgen. Geen natte poes. (Pardon?)

En dat wordt als een probleem gezien. En aan dat probleem zitten mogelijk vele oorzaken. Teveel om op te noemen, lees hier maar wat de wetenschappers erover denken. En als je daar dan aan iets doet, is de belofte, dan kan het weer goed komen. Ik doe een greep..

Experimenteer, verleid elkaar, varieer en houd het spannend. Doe iets aan de stress op je werk en als dat niet lukt heb dan seks want seks verlaagt je stressniveau, heb gewoon seks dan komt de zin vanzelf terug, besteed overdag tijd en aandacht aan elkaar, verras elkaar, besteed aandacht aan het voorspel, masseer elkaar en laat van het een het ander komen, drink een goed glas wijn, besteed de kinderen eens uit, ga samen douchen, kijk een pornofilm samen, zet jezelf er toe seks te hebben want je hebt soms ook geen zin om het toilet schoon te maken en toch doe je het, trek eens een sexy dingetje aan, koop een speeltje, zodra je eenmaal opgewonden bent gaat de rest vanzelf, seks eens op een andere plek dan dat eeuwige bed, praat er over, zij moet er eens een boek erover lezen, hij moet er eens een boek over lezen, varieer en houdt de spanning in je relatie, leer de smaak van je sperma te verbeteren, zorg dat het niet te gezellig wordt want dan krijg je een broer-zusrelatie, ga naar de huisarts of een relatietherapeut of een andere professional die er voor geleerd heeft, besteed aandacht aan je uiterlijk zodat je partner weet dat je nog moeite voor hem doet, Jonge meiden zien er dan misschien beter uit, maar er zijn altijd gebieden waarop jij beter scoort. Uitstraling, humor en intelligentie zijn eigenschappen die je nog steeds hebt en waar jouw man ooit op gevallen is. Maak er gebruik van! Stuur lieve berichtjes aan je partner. Stop briefjes in zijn jaszak of stuur een sms of e-mail. Je kunt er ook spannende dingen in schrijven. Bijvoorbeeld: “Kom je vanavond vroeg thuis? Ik heb een verrassing voor je…” Wijk af van jullie routine, probeer eens een ander standje. Doe het eens op een ander tijdstip van de dag. Het hoeft niet altijd ’s avonds als het donker is of elke week op zondagochtend. Een andere manier om af te wijken van jullie routine is om seks te hebben op een andere plaats. Doe het eens niet in bed, maar op de trap, het aanrecht, onder de douche of buiten. Dat zorgt voor extra spanning, zeker wanneer je kans loopt om ontdekt te worden. Heel belangrijk is voorspel. Ga niet meteen over tot ‘de daad’, maar bouw het langzaam op. Voorspel kan door elkaar zachtjes te strelen en kussen. Gebruik je tong om elkaars lichaam te verkennen.. En uiteraard: vergeet het blinddoeken niet.. heel sexy..

En zo gaaaaaat het maar door…

What a bunch of CRAP

Wat leren we ervan? En wat leren we onze kinderen als we deze teksten aan hen opdienen?

We leren hen deze ONwaarheden:

Seks is gelijk aan liefde

Seks (liefde) vereist opwinding

Opwinding (liefde) is spanning

Spanning (liefde) eist!

Spanning (liefde) eist ontlading

BUMMER!

Spanning is mind

Spanning is geen liefde

Liefde is ontspanning

Vrouwen die geen seks willen en mannen die geen seks willen staan dus misschien wel op het kruispunt van bewustzijn dat zij weten en hebben ervaren dat seks hebben geen liefde is. Dus vrouwen en mannen die geen zin hebben in seks, zijn misschien wel wakkerder dan de op seks georiënteerde op spanning en ontlading beluste mensen?

Zou dat waar kunnen zijn?

Resoneert het?

Want misschien is het wel zo dat geen zin hebben in seks een teken van wakker worden is.. van bewustzijn dat zich openbaart in een lichaam.. van ware gezondheid als mens..

Zou dat waarheid kunnen zijn….?

Ik schrijf deze en toekomstige blogposts voor hen die ‘the ring of truth’ in zichzelf hebben gehoord en op zoek zijn naar ware liefde, waarheid en diep geluk.

Advertenties

14 thoughts on “Het taboe rondom seks

 1. Wat heerlijk om dit eens te lezen. Met mijn hoofd weet ik best dat ik niet de enige ben en dat ik zeker niet abnormaal ben, en dat het prima is om om geen zin te hebben om zin te maken, maar het is goed om het ook eens zwart op wit te zien en te lezen.
  Liefde is wel: af en toe, als je eigenlijk geen zin hebt, zin maken om je partner lichamelijk lief te hebben. omdat je van hem houdt. Niet omdat het moet.

  • Zijn allemaal opgelegde standpunten op een gegeven moment gaan mensen het zelf ook nog geloven als mensen er maar lang genoeg over blijven zeuren. Zin maken gaat ook al tegen de natuur in, dan wordt het ook al een verplichtings gevoel. Dat is juist een valkuil.

 2. En alles wat je over Tantra leest dan? zeer oud en gaat in de basis om de verbondenheid en delen van energie.. (zelf samengevat..). Dat leidt toch ook tot lichamelijk genot met elkaar? Ik weet het niet. Wel heel fijn om alle onwaarheden te lezen, dat je niet normaal bent als je geen zin hebt en al die andere crap, dat is heel fijn om te lezen 🙂

  • Ik weet niet wat tantra voor anderen kan betekenen. Mijn ervaring ermee is dat ik ‘iets wilde’ ervan of ermee. Dus ik draaide alsnog onder regie van mijn mind. De liefde bedrijven betekent dat er geen ‘willen’ meer is. Er hoeft niets, er is geen drive ergens naartoe, liefde heeft geen begin en geen eind.. het is voor mij een andere dimensie.. een andere energie.

 3. Je doet precies het zelfde wat je andere verwijt maar dan omgekeerd. Kan het ook zonder oordeel. Wat je ook hebt, dat je er over praat met mensen om je heen en dat je voor jezelf gaat uitzoeken en vooral samen in een relatie waar je behoefte aan hebt. Want insinueren dat mensen die zin in sex hebben niet wakker zouden zijn is net zo een onzin als ook maar welk oordeel te hebben over mensen die dit niet hebben. Ken redelijk wat mensen die er geen zin meer in hebben, en voor mijn gevoel veel verschillende oorzaken/redenen.

  En he ieder zn leven. Sex of geen sex, do whatever is good for you!

 4. Toevallig heb ik er ervaring mee, ik ben de wakkere. Juist veel behoefte aan seks en zie dit helemaal niet samen gaan met frequentie, vibratie of resoneren. Ja je resoneert niet meer op elkaar, dat is wat anders. Mijn “partner” is alles behalve wakker en bewust dus deze vlieger gaat niet op. Ik snap dat er mensen zijn die geen behoefte hebben aan seks maar ik ben niet zo’n persoon.

 5. Ik vind deze andere kant mooi om te lezen. Mijn allerliefste en ik hebben geen seks meer maar wel heel veel liefde en diepe verbondenheid met elkaar. Dank je wel voor deze zienswijze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s