Woede is ongezond voor je kind. En ook voor jou

lamp2Belangrijk te weten als je kinderen begeleid en opvoed: het is ongezond om je kind in de woede te laten zitten. Waarom? Neurologisch onderzoek wijst uit dat het kinderbrein lijdt onder woede aanvallen. Niet alleen onder de eigen woede aanvallen maar ook onder die van jou of welk ander persoon dan ook in de omgeving.

 Wij zijn liefdeswezens. Dus in essentie niet gebouwd om energie in ons lichaam te herbergen, die niet overeenkomt met de hoge frequentie van liefde. Van alles dat lager resoneert hebben we last. Als we er geen verweer tegen hebben, neemt het ons over. Als dat te lang duurt, worden we het.
Het lichaam met daarin het brein, is niet bestand tegen lage trillingen van buitenaf. Het onbewuste en ongetrainde brein van een kind kan dus niet anders dan zakken in trilling en mee gaan vibreren op de trilling uit zijn omgeving. Zeker als het kind in omgevingen wordt geplaatst waar het vanuit de natuurlijke blauwdruk niet past. Denk aan couveuses en klaslokalen. Het zakken van de trilling wordt zichtbaar en ervaarbaar in het gedrag van het kind: het wordt uit zijn essentie gestoten en is dus ongelukkig.
Zou het niet ongelukkig worden dan zou het niet bewust kunnen worden dat het uit zijn essentie is gestoten. In die zin is ongelukkig zijn een natuurlijk iets: er klopt NU iets niet.

In de workshop van aanstaande zondag ga ik je vertellen waarom het kind zijn zin geven als het schreeuwt en met deuren slaat, er voor zorgt dat het vaker gaat schreeuwen en met deuren slaan om iets te krijgen.

Het kind kan er niets aan doen. Jij ook niet als je niet wezenlijk verstaat wat er gaande is in het brein van het kind. En het jouwe.

Misschien denk je dat je harder je best moet doen om de behoeften van je kind te verstaan. Dat het aan jou ligt. Of misschien word je er kil van en vind je je kind een ondankbaar, onredelijk wezen en heb je zin het achter het behang te plakken. Niets van dit alles is waar. Het zit anders. Het begint in het brein. Kennis over het brein is behulpzaam voor velen om effectiever en liefdevoller om te gaan met alle momenten die ongelukkig zijn.

Want iedere emotie wordt door het brein geproduceerd en het brein is niet meer dan een orgaan, zoals je blaas dat ook is. Je bent niet je brein zoals je ook niet je blaas bent. Wie ben je wel en hoe zorg je dat die essentie, jij, je leven draagt, in plaats van het non stop denken dat je leven nu beheerst.

Zondag 20 maart ben ik in Haarlem en leg ik het uit. Kun je dan niet maar wil je alles hierover leren, mail me dan. =

Lees hier alles over de workshop. Je kunt je daar ook aanmelden.
Het is de laatste keer dat ik deze wezenlijke informatie ter beschikking stel voor het luttele bedrag van E15,-. Grijp die kans!
Kinderen kunnen mee maar graag eerst even overleggen daarover met mij en Jesse. Die gaat namelijk met ze zijn. En ik wil even zijn span of control bekijken. Mail me: eugenie apestaartje eugenievanruitenbeek punt com
Babies hou je uiteraard bij je als je deelneemt aan de workshop.
Zie je graag!
Eugenie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s