Radicaal, sociaal, spiritueel ondernemen

Wij willen een andere wereld. Wij willen dus ook anders ondernemen. We zetten onze Freeskool op door een nieuwe vorm van ondernemerschap neer te zetten.

Radicaal ondernemerschap

We zijn radicaal omdat we de huidige systemen veranderen door te doen. In onze maatschappij zijn opvoeden en opleiden van elkaar gescheiden; wij brengen dit weer bij elkaar. In onze dagelijkse praktijk hebben wij dit reeds geïntegreerd door te ondernemen vanuit huis. Onze kinderen spelen om ons heen terwijl wij artikelen schrijven, workshops voorbereiden, etc.

Ons doel is mensen te informeren en te inspireren over deze manier van leven die heel natuurlijk en authentiek is.

In onze Freeskool brengen wij eveneens veranderingen aan in drie andere systemen, namelijk economie, onderwijs en welzijn.

Sociaal ondernemerschap

We zijn sociaal omdat we niet voor winst gaan of bezit maar voor het bijdragen aan  een maatschappelijk onderwerp: het verhogen van het bewustzijn rondom opvoeden. We streven naar een liefdevolle omgeving voor onszelf en (onze) kinderen, vrij van negativiteit. We willen deze manier van leven delen met anderen die daar ook behoefte aan hebben. We beogen dat al ons handelen ten bate zal zijn van alle mensen die bij ons proces betrokken zijn.

Spiritueel ondernemerschap
Ik heb zelf een beetje jeuk van het woord spiritueel maar heb nog geen beter woord gevonden dat de lading denkt van wat we bedoelen.

De essentie is dat we ondernemen vanuit ‘me’: vanuit ons wezen. Als de mind er bovenop springt, stoppen we onze bezigheden net zolang tot de mind zwijgt en wij weer in contact zijn met onze essentie. Ondernemen van uit de mind is automatisch zelfzuchtig en daar hebben we genoeg van gezien op deze wereld.

Een gedachte over “Radicaal, sociaal, spiritueel ondernemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s